• Toch promotie voor VCO-heren 1
8 mei 2017

Twee weken geleden viel het kampioenschap voor Heren 1 van VCO’72  in het water. Geen directe promotie naar de eerste klasse. Afgelopen zaterdag 6 mei had de ploeg uit Onstwedde met de p/d-wedstrijden nog één kans om in Ommen promotie naar de eerste klasse af te dwingen. En dat lukte: Alle drie de wedstrijden werden in winst omgezet.

De heren van  VCO ’72 zaten in een poule van vier teams en moesten bij de eerste twee eindigen om te promoveren. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen AFC H1 uit Appelscha. AFC speelde afgelopen seizoen in de eerste klasse. VCO’72 begon met Gerard Koerts, Jaap Wubs, Tom Wagenaar, Werner Wessels, Marcel Huisman en Herman Mulder in de basis. Na een moeizame start in de eerste set, werd  deze set toch nog met 25-21 gewonnen. In de tweede set kwamen de mannen uit Onstwedde wat beter in het ritme en deze set werd uiteindelijk met 25-15 gewonnen. Een belangrijke eerste overwinning.

De tweede wedstrijd was V.V.E. ’86 H1 uit Erica de tegenstander. Roelof Migchels kwam in het veld voor Tom Wagenaar. In deze wedstrijd werd goed en zeer overtuigend gespeeld. De tegenstander werd overrompeld door goede aanvallen en vele blokkeringen. Uiteindelijk werd er met 25-11 en 25-15 gewonnen. Door het resultaat van de wedstrijd AFC – Smash, was VCO ’72 al zeker van de tweede plek in de poule en was promotie naar de 1e klasse al een feit. Er werd dan ook al een klein feestje gevierd.

Maar VCO ’72 wilde ook in de derde wedstrijd nog even laten zien wie de beste was. Gerard Koerts en Marcel Huisman bleven aan de kant, dit in verband met wat blessureleed. Aike Wilzing nam de spelverdeling over, Roelof Migchels stond op de middenaanval en Tom Wagenaar nam zijn eigen positie weer in. Smash H2 uit Beilen was een geduchte tegenstander. De eerste set werd gewonnen met 25-22. In de tweede set ging VCO’72 wat nonchalant spelen, waardoor deze set verloren ging: 20-25. Er moest een beslissende derde set worden gespeeld. Uiteindelijk werd de derde set met 15-13 gewonnen.

Na afloop waren de heren zeer opgelucht en blij dat het uiteindelijk toch gelukt is om te promoveren naar de eerste klasse. Tijdens het afgelopen seizoen werden er slechts drie wedstrijden verloren.  Gezien dit resultaat in de competitie en het resultaat in de promotiewedstrijden is het dan ook terecht dat heren 1 van VCO’72 volgend seizoen weer een klasse hoger gaat spelen.

De volleybalvereniging uit Onstwedde heeft het afgelopen seizoen mooie resultaten behaald. Zo werden dames 1 en meisjes C1 kampioen en is heren 1 gepromoveerd. Heren 3 slaagde er met een tweede plaats in de poule in rechtstreeks te promoveren naar de derde klasse, terwijl verder ook de heren recreanten zijn gepromoveerd. Zij mogen volgend seizoen weer gaan spelen in de hoogste recreatieve klasse.