• Terug
  • Nieuws
  • Ex-voetbalmakelaar op KampVuurAvond
6 mei 2017

Ex-voetbalmakelaar uit Barcelona op KampVuurAvond.

Vrijdagavond 12 mei is er weer een KampVuurAvond in Onstwedde. Een tweetal sprekers – beide met indrukwekkende levensverhalen – komen spreken over het thema ‘gerechtigheid’ namens de organisatie International Justice Mission (IJM). De avond vindt plaats bij de Davy Crockett hoeve te Smeerling en begint om 20.30 uur.

Sprekers van International Justice Mission
Arjen ten Brinke is één van de twee sprekers op deze KampVuurAvond. Arjen is woonachtig in Den Haag en voorganger/gemeentestichter van BOEI 90, een jonge kerk in de Hofstad. Hij is verder manager kerkrelaties bij IJM en auteur van het boek ‘Zet de deur van je huis maar open’.

De andere spreker is Peter de Bos. Peter is geboren in een Amsterdamse achterstandswijk en wordt uiteindelijk basketbal- en voetbalmakelaar in Spanje. Hij doet onder andere zaken met FC Barcelona. Komt mede daardoor ook in het Spaanse jetset leven terecht. Na een ontmoeting met een Christelijke voetballer geeft hij zich 10 jaar geleden over aan Jezus. Z’n leven kent een drastische wending, hij keert terug naar Amsterdam en werkt momenteel als klinisch specialist hartritme chirurgie.

Slavernij, nog nooit zo groot
Beide mannen zijn gepassioneerd spreker voor de organisatie IJM. Een mensenrechtenorganisatie die zich inzet tegen de plaag van geweld tegen de armsten, zoals slavernij. Slavernij is een van de meest extreme vormen van criminaliteit waaronder armen vandaag de dag lijden. Geschat wordt dat er momenteel 46 miljoen mensen leven in slavernij, het hoogste aantal in de wereldgeschiedenis. In het comité van aanbeveling van IJM zitten onder andere Peter R. de Vries, John van den Heuvel, Herman Wijffels en Gert Jan Segers.

Waarom KampVuurAvonden?
We hebben als organisatie – bestaande uit mannen uit de regio –passie voor de regio. En passie voor het Christelijk geloof. Geconstateerd werd dat de ontkerkelijking in Oost Groningen toe nam. Mannen zijn druk. Met veel. Maar dreigen soms de kerk en hun geloof kwijt te raken. Middels deze avonden wordt geprobeerd drempels te verlagen. Eenvoudigweg door ontmoetingen bij een vuurtje. Met een drankje en een hapje. En inspirerende sprekers. Op die manier willen we met elkaar bouwen aan onderlinge relaties én aan de relatie met God. Het is een druppel op een gloeiend kampvuur, maar ontstaan vanuit biddende harten.

De toegang voor deze avonden is gratis, wel  is het van harte aanbevolen om een vrije gift te geven t.b.v. de KVA Onstwedde. Het vuurtje zal om 20.30 uur worden ontstoken bij de Davy Crockett hoeve, Smeerling 19 in Onstwedde (aan de weg naar Vlagtwedde). Na 12 mei is de daarop volgende KampVuurAvond op vrijdagavond 8 september. Spreker is dan Arie de Rover, onder andere bekend van het boek ‘Leven na de genadeklap’.

Website IJM