• Terug
  • Nieuws
  • Vanaf 3 mei zwembad geopend
29 april 2017

Het Vlasmeer blijft in ieder geval nog tot en met de zomer van 2019 open. Fantastisch nieuws natuurlijk en de werkgroep behoud ’t Vlasmeer is nu druk plannen aan het maken om ervoor te zorgen dat het bad ook hierna nog openblijft. Dit seizoen is de exploitatie van het bad in handen van Optisport. We zijn ons nu aan het beraden op de toekomst. Gaan we het bad verzelfstandigen (al dan niet in samenwerking met Bad Noord) in de vorm van een stichting, of blijven we samenwerken met Optisport. Wat wel vast staat is dat als we ons zwembad willen behouden we steeds meer met vrijwilligers aan de slag moeten. En dan niet vrijwilligers als bad personeel of toezichthouder maar wel voor allerlei andere klussen.

We hebben afgelopen twee klusavonden alweer flink gewerkt in het zwembad. Omdat het er naar uitziet dat het bad voor langere tijd open blijft hebben we besloten om de tuin rondom het bad aan te pakken. Dit zal gefaseerd uitgevoerd worden, er is nu een begin gemaakt met de bloembakken voor de kleedkamers. In het najaar zullen we verder gaan met de rest van de beplanting.  

Ook dit jaar is het weer gelukt om het ochtendzwemmen te organiseren. Optisport verhuurt het bad in de ochtenduren aan stichting Ocrea en zij zijn verantwoordelijk voor het ochtendzwemmen. Optisport heeft een aantal jaren geleden na een bezuiniging van de gemeente Stadskanaal namelijk gezegd het ochtendzwemmen niet meer te kunnen verzorgen. Jarenlang heeft Bertha Wijbenga ’s ochtends vrijwillig in het bad gewerkt maar om gezondheidsredenen is dit het komende seizoen helaas niet mogelijk. Het personeel van Optisport is wel bereid gevonden om vrijwillig toezicht te houden bij het ochtendzwemmen dus vanaf 15 mei is het weer mogelijk om ’s ochtends van 7.00 tot 9.30 baantjes te zwemmen. Wij hopen dat u hier flink gebruik van gaat maken. Mocht u regelmatig zwemmen in de ochtend dan vragen wij wel een eenmalige vrijwillige bijdrage van € 10,00.

Ook is er dit jaar weer drie keer per week zwemles voor diploma A, B en C. De zwemlessen starten ook in de week van 15 mei.

De opening gaat zaterdag 29 april vanwege het koude weer niet door. Vanaf woensdagmiddag 3 mei om 13.00 uur is het zwembad weer geopend. De werkgroep zal samen met Optisport later in het seizoen wat leuks organiseren als vervanging voor de opening.

De bekende 20 graden regeling wordt ook dit jaar weer toegepast. Dus het is belangrijk als u twijfelt of het bad open om even te kijken op de website.

Binnenkort zullen de brieven ook weer bezorgd worden bij de donateurs. Wij hebben uw bijdrage hard nodig. Het zal onder andere besteed worden aan de aanleg van de nieuwe tuin en het aanschaffen van nieuwe speelmaterialen.

U kunt uw bijdrage overmaken op: NL 72 RABO 03807.09.015 t.n.v. BEHOUD ’T VLASMEER onder vermelding van uw postcode en huisnummer.

Veel zwemplezier gewenst voor het komende seizoen. We hopen u vaak te zien in ons prachtige zwembad!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep behoud ’t Vlasmeer

Website