• Onstwedder Boys verliest van SJS update
1 april 2017

De derby tussen Onstwedder Boys en SJS is zaterdagmiddag op De Boskamp geëindigd in een 1 - 0 overwinning voor de ploeg uit Stadskanaal. Door dit resultaat is het bereiken van de nacompetitie vrijwel niet meer mogelijk voor de Boys.

De wedstrijd stond deze middag onder leiding van de 71-jarige (!) heer Warrink uit Ter Apel. Opmerkelijk dat de KNVB een scheidsrechter op leeftijd voor deze derby had aangewezen. Warrink reageerde voortdurend op kritiek op zijn beslissingen (vooral van SJS kant), sprak spelers daarop aan, maar weigerde een gele kaart te geven. Ook enkele pittige overtredingen in de slotfase liet hij onbestraft. Het leek als of hij de kaarten was vergeten....... Gelukkig liep de wedstrijd niet uit de hand en had zijn optreden geen invloed op de uitslag.

In de openingsfase is SJS de fellere ploeg en krijgt het een paar kleine kansen. Ivanildo Eind is na tien minuten spelen dichtbij een doelpunt, maar keeper Rein Koudstaal brengt redding en verwerkt de bal tot corner. Daarna komt Onstwedder Boys wat beter in het spel. Binnen vijf minuten zijn er twee prima mogelijkheden om de score te openen. Eerst kopt Taco Koudstaal de bal uit een vrije trap van Gerwin de Wijk op het doel van SJS. Keeper Wouter Rozema weet de bal echter uit de hoek te tikken. Daarna draait Peter Orsel goed weg bij zijn tegenstander en ook hij ziet zijn schot gekeerd door Rozema. SJS wordt vooral gevaarlijk uit corners en vrije trappen. Na ruim een half uur spelen krijgt de ploeg uit Stadskanaal een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Onstwedder Boys. Jan Springer schiet de bal echter in de muur. Vijf minuten voor rust is het wel raak voor SJS. Een ingooi komt uiteindelijk voor de voeten terecht van Simon Hidding, die de bal onhoudbaar voor Koudstaal  in het doel schiet. Gerben Meems is daarna nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot uit een moeilijke hoek komt tegen de buitenkant van de paal.

In de tweede helft begint het al snel flink te regenen, hetgeen het spel niet ten goede komt. Onstwedder Boys wil wel, maar komt zelden in de buurt van het doel van SJS. SJS wint meer duels en probeert de opbouw van de Boys vroegtijdig te ontregelen, wat in de meeste gevallen ook lukt. Veel balverlies aan de kant van Onstwedder Boys is het gevolg. In de slotfase krijgt SJS via o.a. Jan Springer nog twee goede mogelijkheden om via de counter te scoren, maar wordt er gefaald in de afwerking. In de tweede helft valt voor Onstwedder Boys slechts één kans te noteren als Robert de Vries tien minuten voor tijd op het doel schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. Opnieuw is het de prima keepende Wouter Rozema die redding brengt voor SJS. Verder is Onstwedder Boys voorin machteloos en zo blijft het 0 - 1.

Onstwedder Boys blijft op de vijfde plaats staan met 29 punten. Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen Be Quick op het programma. In Haren wordt om 16.15 uur afgetrapt.