• Terug
  • Nieuws
  • Turnwedstrijd CSVO in Stadskanaal
28 maart 2017

Afgelopen zaterdag 25 maart was het dan ook voor de laatste meiden eindelijk zo ver. Hun eerste KNGU wedstrijd van het seizoen was een feit. Helaas kon Marianne Geertsema nog niet meedoen en daarom hoefden de meiden pas om 12 uur aanwezig te zijn in Stadskanaal.

In de wedstrijdronde mochten Wynette Wubs, Allyta Heun, Emma Bouwland en Carlijne Rozema laten zien wat ze konden. De meiden hebben het goed gedaan! Iedereen is helemaal alleen over de pegasus gekomen, goed gedaan hoor meiden! Wynette en Allyta hadden een mooie brugoefening en ook op de andere toestellen ging het naar wens. Emma bleef zitten met de koprol op de balk, dit tot haar eigen verbazing. En Carlijne had een hele mooie vloeroefening en deed voor het eerst de salto van de brug af. Emma is elfde geworden, Wynette vijfde en Carlijne en Allyta mochten beide naar het podium en eindigden op de derde plaats. Gefeliciteerd meiden!

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan Daniek Meinders, Sterre Kempers, Corine Mulder, Nadine Maarsingh en Thirza Joosten. De meiden waren af en toe best zenuwachtig, maar hebben het heel goed gedaan. Sterre zag erg tegen sprong aan, maar is er toch 2 keer goed overheen gekomen. Daniek had het hoogste cijfer van haar groepje op de balk en op sprong. Corine was zowel op de balk, vloer en sprong 2e van de hele groep (19 deelnemers). Nadine deed een super mooie brugoefening en heeft voor het eerst salto alleen van de brug af gedaan! Thirza turnde op de brug heel mooi door en daardoor werd ze op dat toestel tweede. In totaal was de uitslag als volgt: Daniek was eerste in haar groep en Sterre vierde. In de groep van Jeugd 1 D2 was Corine zesde, Nadine negende en Thirza twaalfde.

Op de foto's Carlijne Rozema, Allyta Heun en Daniek Meinders.