• Terug
  • Nieuws
  • Eerste nederlaag voor Dames 1 VCO
26 oktober 2012

VCO '72 D1 heeft donderdagavond in De Bast de eerste competitienederlaag geleden. Tegen VKM D1 uit Muntendam werd met 3 - 1 verloren.

De eerste twee sets waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Aan het einde van beide sets wist VKM, dat vorig seizoen nog in de eerste klasse speelde, op de juiste momenten te scoren en beide sets naar zich toe te trekken: 25 - 23 en 25 - 21.

In de derde set bracht coach Mick Veldhuis Moniek Kruiter in het veld voor Elise Boels. De ploeg uit Onstwedde slaagde er in de tegenstander meer onder druk te zetten. Spelverdeelster Jannie Koerts bracht regelmatig Miriam Kruiter in stelling, die aanvallend de nodige punten wist te scoren. Aan het einde van de set kwam VKM weer terug tot 23 - 23, maar het was toch VCO '72 dat de set op het tweede setpoint met 26 - 24 wist te winnen.

De ploeg uit Muntendam begon sterk aan de vierde set en wist gelijk een gat van vijf punten te slaan. Het lukte de de VCO-dames niet om het tij te keren, zodat deze set met 25 - 20 verloren ging.

Door dit resultaat staat de ploeg uit Onstwedde op de derde plaats met 16 punten uit vijf wedstrijden.

Klik hier voor de foto's

Website