• Onstwedder Boys niet langs De Fivel
18 maart 2017

Onstwedder Boys is er niet in geslaagd om de competitiewedstrijd tegen De Fivel winnend af te sluiten. Op Sportpark De Boskamp werd het zaterdagmiddag 1 - 1 en gezien verhoudingen op het veld konden beide teams tevreden zijn met een punt.

Het begin van de wedstrijd wordt gekenmerkt door aanvallend voetbal van beide kanten, wat een aantal corners op rij oplevert. De eerste kans is voor Onstwedder Boys als Robert de Vries na een combinatie met Berjan Scheper de bal via een tegenspeler naast ziet gaan. Een schot van Rutgert Tipker wordt even later door keeper Ruud Kuizenga tot corner verwerkt. Uit deze corner kopt Gerbrand Spaans, geheel vrijstaand, de bal naast het doel. Onstwedder Boys blijft in de beginfase de ploeg die de meeste kansen weet te krijgen. Robert de Vries schiet na zo'n twintig minuten spelen net voorlangs en ook Tipker weet het doel niet te vinden. De Fivel wordt aanvallend gevaarlijk via de opkomende Menko Duisterwinkel, wiens schot ook net voorlangs gaat. Na een half uur spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Emiel Bos speelt namens De Fivel te kort terug, Rutgert Tipker pikt de bal op en laat keeper Kuizenga kansloos: 1 - 0. Vlak voor rust krijgt de ploeg uit Zeerijp nog een goede mogelijkheid. Een voorzet vanaf links wordt door de snelle Laurens Hylkema net naast geschoten.

In de tweede helft is het De Fivel dat druk zet op het doel van Onstwedder Boys. Chris van Dijken krijgt een grote kans op de gelijkmaker, maar alleen voor de keeper schiet hij de bal tegen Rein Koudstaal aan. Aan de andere kant claimt Onstwedder Boys een strafschop als uit een corner de bal wordt ingeschoten en al of niet opzettelijk tegen een arm van een verdediger aankomt. Scheidsrechter Wieringa uit Klazienaveen wil hier echter niets van weten. Na tien minuten spelen in de tweede helft haalt Gerben Meems  Hijlkema onderuit in het strafschopgebied en kan de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Joran Bos schiet de bal vervolgens onhoudbaar voor Rein Koudstaal binnen: 1 - 1. Vlak daarna is er opnieuw een kans voor Onstwedder Boys. Gerwin de Wijk schiet echter tegen keeper Kuizenga aan. Bij Onstwedder Boys komen Ties Bruining en Bert Jan Wilzing in het veld voor Berjan Scheper en Robert de Vries. Vlak voor het einde van de wedstrijd krijgt Onstwedder Boys nog een enorme kans op de overwinning. Peter Orsel gaat goed door en schiet de bal tegen de paal, waarna Gerwin de Wijk van dichtbij de bal over het doel van De Fivel schiet. Zo blijft het 1 - 1.

Onstwedder Boys blijft wel op de vijfde plaats staan, met één punt voorsprong op De Fivel. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Poolster op het programma. De wedstrijd in Spijck begint om 14.30 uur.