• Terug
  • Nieuws
  • Zweet druipt van het plafond
6 maart 2017

Na het succes van frontman Dave Vermeulen in The Voice Of Holland (TVOH) speelde Voltage meer dan 60 shows door het hele land. Van grote festivals (Zwarte Cross/Paaspop) en support shows (Status Quo/Miss Montreal) tot kroegen en een clubtour. Vrijdagavond stond de band in Onstwedde.

In januari heeft Voltage in samenwerking met producer Guido Aalbers (Bökkers, Bertolf, Van Dik Hout) een aantal nieuwe tracks opgenomen die verschijnen op hun tweede album Up The Road. De gelijknamige tour doet onder meer steden als Utrecht, Eindhoven, Den Bosch en Amsterdam aan. De tour wordt op 23 april afgesloten met een optreden in Zaal Schaaf in Leeuwarden.

Naast nieuw werk wordt ook een groot aantal nummers gespeeld van het debuutalbum Travellin’ Men, zoals het swingende Stray Dog Boogie, Long Road Home en Money Train. Ook passeerde Roll Over Lay Down (Quo) en Roadhouse Blues (Doors/Quo) de revue.

Volgens de band, die naast Vermeulen bestaat uit Gijs Heijnen (gitaar), Bob Donkers (bas) en
Bart Candel (drums) hoort rock’n’roll niet alleen thuis in grote zalen en op festivals, maar ook in kroegen, ‘waar de ramen beslagen zijn en het zweet van het plafond drupt’, dus ook in Onstwedde.

In het voorprogramma stond de BR Band.

Bron/foto's: Streekblad