• Terug
  • Nieuws
  • Goede herinneringen aan juf Wilzing
18 februari 2017

Vrijdagmorgen 10 februari is in haar woonplaats Onstwedde op 101-jarige leeftijd Rikste Wilzing overleden. Ze is 43 jaar in Veenendaal werkzaam geweest als onderwijzeres op de basisschool die nu De Ceder heet en aan de Larikslaan is gehuisvest.

In 1934 begon ze als 19-jarige als 'kwekeling met akte' op de Boerselandse school (de latere Beatrixschool). In 1948 stapte ze over naar de Patrimoniumschool B, die onder leiding van D. Dillingh stond.

Chr. nationale School I
Deze school aan de Boslaan ging in 1951 verder onder de naam Chr. Nationale School I. Ze was een door ouders èn leerlingen een zeer gewaardeerde en vakbekwame onderwijzeres. In september 1974 werd ze daarom door burgemeester Piet Bode 'geridderd'. Ze werd met de ere medaille in goud verbonden aan de Orde van Oranje Nassau.

Terug
Eind  jaren '80 ging ze terug naar haar geboorteplaats, waar ze onder meer nog een afdeling van de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) oprichtte en waar ze tot op hoge leeftijd (90 jaar) ook voorzitter van was. Hoewel ze de laatste jaren bijna blind was, bleef haar geest helder en bleef ze met hulp van haar familie in haar eigen woning wonen.

Daar is ze rustig ingeslapen. Aan 'Juffrouw' Wilzing hebben velen in Veenendaal nog goede en lieve herinneringen.

Bron/foto: De Rijnpost

Lees meer

Lees meer