• Boys uitgeschakeld in beker
20 oktober 2012

Onstwedder Boys speelde zaterdagmiddag in de bekercompetitie tegen Omlandia uit Ten Boer. Op sportpark De Boskamp gingen de Boys strijdend met 1 - 0 ten onder.

Omlandia dat mede koploper is in de tweede klasse en dus twee klassen hoger speelt dan Onstwedder Boys, begon goed aan de wedstrijd. Met snel positiespel werd de verdediging van Onstwedder Boys onder druk gezet. Na tien minuten kwam de ploeg uit Ten Boer op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Gerbrand Spaans ongelukkig in eigen doel geschoten. Onstwedder Boys kwam er voor rust niet aan te pas en wist geen enkele keer gevaarlijk te worden.

Na de rust kwamen Gerwin de Wijk, Chris Strockmeijer en Robert de Vries in het veld. De ploeg uit Onstwedde wist in de tweede helft meer druk te zetten, wat leidde tot een paar kleine kansen. De grootste kans kreeg Rudy Akpinar, die van dichtbij de bal precies in de handen van keeper Harmsma van Omlandia kopte.

Ook Omlandia kreeg mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen , maar de spitsen faalden in de afwerking. In de slotfase ging keeper Rein Koudstaal nog mee naar voren, maar gescoord werd er niet meer, zodat Onstwedder Boys is uitgeschakeld in de beker en zich nu helemaal op de competitie kan richten.

Komende zaterdag spelen de Boys thuis tegen Pesse. Aanvang is 14.30 uur.