• Terug
  • Nieuws
  • Open Doors op KampVuurAvond
4 februari 2017

Vrijdagavond 10 februari is er weer een KampVuurAvond in Onstwedde.

Een spreker van Open Doors zal deze avond op indringende wijze invulling geven aan het thema 'vervolgde christenen.' De avond vindt plaats bij de Davy Crockett hoeve te Smeerling en begint om 20.30 uur.

Neem iets mee wat je dierbaar is!
‘Op de bres voor vervolgde christenen’, dat is wat Open Doors doet. Recent bracht de organisatie weer de lijst rondom vervolgde christenen wereldwijd uit. 1 op de 11 christenen wordt vervolgd om zijn of haar geloof. Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. De organisatie brengt bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. De spreker van deze avond zal hier concreter op in gaan. Hij zal met heldere voorbeelden informeren over het gevaarlijke werk van de organisatie. Om dit persoonlijk te maken vraagt de spreker een ieder iets mee te nemen wat hem dierbaar is. Je krijgt het zeker terug! De spreker zal ons ook een spiegel voor houden. Hoe (herkenbaar) staan wij als christenen in de wereld? 

Open Doors doet haar werk omdat ze gelooft dat wanneer één lid lijdt, alle leden meelijden (1 Korintiërs 12:26). Omdat ze gelooft in de zendingsopdracht (Matteüs 28:19) en dat alle deuren openstaan voor het Evangelie.

Waarom kampvuuravonden?
De organisatie – bestaande uit mannen uit de regio – heeft passie voor de regio. En passie voor het christelijk geloof. Geconstateerd werd dat de ontkerkelijking in Oost Groningen toe nam. Mannen zijn druk. Met veel. Maar dreigen som de kerk en hun geloof kwijt te raken. Middels deze avonden wordt geprobeerd drempels te verlagen. Eenvoudigweg door ontmoetingen bij een vuurtje. Met een drankje en een hapje. En een inspirerende spreker. Op die manier willen we met elkaar bouwen aan onderlinge relaties én aan de relatie met God. Het is een druppel op een gloeiend kampvuur, maar ontstaan vanuit biddende harten. 

De toegang voor deze avonden is gratis, wel is er de mogelijkheid een vrije gift te geven t.b.v. de KVA Onstwedde. Het vuurtje zal om 20.30 uur worden ontstoken bij de Davy Crockett hoeve, Smeerling 19 in Onstwedde (aan de weg naar Vlagtwedde). De volgende kampvuuravond zal worden gehouden op vrijdagavond 12 mei aanstaande. Sprekers zijn dan Arjen ten Brinke en Peter de Bos namens International Justice Mission (IJM).