• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder huisarts wint Topdok Award
26 januari 2017

Oud-Muntendamse Ingrid Meijer-Loots heeft de Topdok Award 2016/2017 gewonnen. Ze is arts in de Huisartsenpraktijk Schut in Onstwedde. Kijkers van het kinderprogramma Topdoks (NPO3, zondag) konden hun huisarts nomineren als beste van Nederland. In de uitzending van zondag brachten de presentatoren Rachel en dokter Elbert een bezoek aan Onstwedde om de trofee uit te reiken.

Ingrid Meijer-Loots was totaal verrast dat ze de onderscheiding kreeg uitgereikt. "Ik had dit absoluut niet verwacht." De award heeft een plek gekregen op haar bureau zodat iedereen 'm kan zien.

Griepprik
Een aantal kinderen had haar genomineerd voor deze prijs. Een van hen was Jaron Vis. Hij omschreef zijn huisarts als altijd lief en aardig en iemand die altijd glimlacht en heel veel tijd voor hem neemt als hij ergens mee zit. "Omdat ik de griepprik vervelend vind, mag ik altijd op een ander tijdstip komen, zodat ze meer tijd voor me heeft. Ik wou dat iedereen zo'n aardige dokter heeft."

Educatief
In het tv-programma leren Rachel en dokter Elbert kinderen onder meer hoe het lichaam werkt, wat er in het ziekenhuis gebeurt, hoe een mensenhart er uit ziet. Het is een educatief programma voor kinderen.

Bron/foto: Menterwolde.info

Website Huisartsenpraktijk Schut