• Terug
  • Nieuws
  • Oud predikant Boersma overleden
5 januari 2017

Ds. K. Boersma, emeritus predikant binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), is op 1 januari overleden.

Kornelis Boersma werd geboren op 17 december 1927 te Driebergen. In 1961 werd hij predikant te Onstwedde. Vervolgens diende hij de gemeenten te Haarlem-Noord/Santpoort (1966), Hoogeveen (1972) en Rotterdam-Zuid (1984). Van 1991 tot aan zijn emeritaat in 1997 was ds. Boersma in bijzondere dienst verbonden aan de cgk te Oud-Beijerland als pastor van verpleeghuis De Egmontshof.

De predikant was ook lid van een aantal generale synoden en voorzitter van de synode te Hoogeveen (1977). Verder bekleedde hij diverse functies en was lid van verschillende deputaatschappen. Ds. Boersma was dertien jaar redactiesecretaris en waarnemend hoofdredacteur van De Wekker.

Ook onderhield ds. Boersma internationale kerkelijke contacten en nam hij deel aan het werk van de ICCC en van de Gereformeerde Oecumenische Synode. Er groeiden speciale banden met het gereformeerd kerkelijk leven in Frankrijk. Daar was hij onder andere nauw betrokken bij de Gereformeerde Theologische Faculteit in Aix-en-Provence.

Verder was ds. Boersma betrokken bij de oprichting van hogeschool De Vijverberg in Ede, waaraan hij ook als godsdienstdocent verbonden was.

In 1997 ontving hij een koninklijke onderscheiding. Van de hand van ds. Boersma verschenen vele artikelen en een aantal boeken.

Dominee K. Boersma was van oktober 1961 tot de afscheidsdienst op 3 juli 1966 verbonden aan de Christelijke Gereformeerde kerk in Onstwedde.

De begrafenis zal vrijdag plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Oud-Beijerland.

Bron/foto: Reformatorisch Dagblad

Lees meer