• Opnieuw winst VCO Dames 1
15 oktober 2012

Het Dames 1 team van VCO '72 heeft ook haar vierde wedstrijd in de competitie winnend afgesloten. In Stadskanaal werd met 3 - 2 gewonnen van concurrent Tyfoon.

De eerste set ging gelijk op. De dames uit Onstwedde slaagden er in deze set met 26 - 24 te winnen. In de tweede en derde set liep het allemaal minder aan Onstwedder kant. Vooral de pass kwam niet aan, waardoor ook de aanvallers niet goed in stelling konden worden gebracht. Tyfoon won de tweede set met 25 - 15 en de derde set met 25 - 17.

In de vierde set bracht coach Mick Veldhuis Moniek en Jolanda Kruiter in het veld voor Paulien Baas en Elise Boels. Moniek maakte meteen een aantal punten dankzij haar uitstekende service. Deze set werd uiteindelijk eenvoudig door de VCO-dames gewonnen met 25 - 14.

In de beslissende vijfde set begon coach Veldhuis met dezelfde opstelling als in de vierde set. Hoewel het jeugdige team van Tyfoon aanvankelijk op voorsprong kwam, lukte het de ploeg uit Onstwedde om ook deze set naar zich toe te trekken met 15 - 12.

VCO Dames 1 staat door dit resultaat momenteel op de derde plaats in de poule met 15 punten uit vier wedstrijden. Donderdag 25 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander in de Bast is dan VKM D1 uit Muntendam.