• Zevenklapper voor Onstwedder Boys
10 december 2016

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Oostwold de laatste wedstrijd voor de winterstop met liefst 7 - 2 gewonnen van VVS. Bij rust stond het 3 - 1 voor de Boys. Door dit resultaat is de ploeg geklommen naar de vijfde plaats in de poule.

De ploeg van Fokke de Jonge begint zwak aan het duel tegen de nummer laatst. Al na vijf minuten spelen komt VVS op voorsprong door een schot van Jeroen Brul, die van buiten de 16-meter Rein Koudstaal kansloos laat. Na twintig minuten spelen komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Een vrije trap van Elmar Bijl wordt door de keeper niet goed weggewerkt, waarna Taco Koudstaal kan binnen tikken. Na een half uur spelen komen de Boys op voorsprong. Gerbrand Spaans kopt uit een corner de bal snoeihard binnen: 1 - 2. Kort voor rust wordt het ook nog 1 - 3 door Peter Orsel, die een voorzet van Nick Wagenaar doeltreffend afrond.

Na de rust verandert er niet veel aan het spel. Onstwedder Boys is de betere ploeg en weet de score verder op te voeren. Eerst maakt Gerben Meems de 1 - 4, waarna ook Rutgert Tipker bijna weet te scoren. Zijn kopbal wordt door een speler van VVS met opzet met de hand tegen gehouden. Gevolg: een rode kaart voor de VVS-speler en een strafschop toegekend aan Onstwedder Boys door scheidsrechter Warrink uit Emmen. Elmar Bijl weet dit buitenkansje echter niet te verzilveren, zodat het 1 - 4 blijft. Uit een voorzet van Nick Wagenaar maakt Peter Orsel het vijfde doelpunt voor de ploeg uit Onstwedde en even later is het Gerben Meems die de 1 - 6 maakt. Opnieuw is Wagenaar de aangever, die een voorzet van Ties Bruining keurig met het hoofd terug legt, waarna Meems de bal beheerst kan binnenschieten. In de slotfase maakt Peter Orsel zijn derde doelpunt deze middag: 1 - 7. In de extra tijd scoort VVS tenslotte nog via Sven Heikens uit een corner, waardoor de eindstand 2 - 7 wordt.

Onstwedder Boys staat nu op de vijfde plaats met twintig punten uit twaalf wedstrijden en is daarmee SJS gepasseerd, dat vandaag verloor van de nummer 2, Be Quick 1887. De competitie wordt op 28 januari 2017 hervat. Onstwedder Boys speelt dan thuis tegen De Heracliden en gaat een week later op bezoek bij koploper HS'88.