• Terug
  • Nieuws
  • Actie Ubbo Emmius voor voedselbank
12 december 2016

Het team en de leerlingen van Ubbo Emmius zijn bezig met een actie voor een goed doel, namelijk de voedselbank in Vlagtwedde. U kunt dit goede doel steunen door de leerlingen die bij u langs komen een klusje voor u te laten doen tegen betaling.
Wanneer u verder wilt helpen is het ook mogelijk dat u daarnaast lang houdbare producten naar onze school brengt. Deze producten kunnen door de voedselbank vervolgens worden toegevoegd aan de pakketten die zij wekelijks gereed maken voor mensen die dit nodig hebben.


U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 16 december tussen 11.00 en 13.00 uur naar onze school te komen (MFA DE Bast, Boslaan 18). Hier zal dan een markt plaatsvinden, waarbij allerlei zelfgemaakte producten worden verkocht, activiteiten worden uitgevoerd en een aantal 24-uurs activiteiten hun finale bereiken, namelijk:

Glazen huis:
Drie docenten laten zich gedurende 24 uur opsluiten in een glazen huis. Zij zullen tijdens deze uren niet eten en daarnaast allerlei activiteiten uitvoeren en bijzondere gasten ontvangen. Wethouder Johan Hamster zal het glazen huis op donderdag 15 december om 13.00 uur op slot doen.

Gamen:
Leerlingen laten zich sponsoren om vervolgens 24 uur achter elkaar te gamen. Houden ze dit vol? Vallen ze niet in slaap? Komt u ze s.v.p. op vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur door de laatste uren helpen.

Fietsen:
In teams van drie personen houden leerlingen een spinningfiets 24 uur lang in beweging. Uiteraard worden ze gesponsord. Komt u ze op vrijdagochtend aanmoedigen tijdens de laatste uren?

Website