• Onstwedder Boys klopt Middelstum
3 december 2016

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp verdient gewonnen van Middelstum. Na een 1 - 0 ruststand werd het uiteindelijk 3 - 0 voor de Boys. De score had nog hoger kunnen uitvallen tegen een matige tegenstander die nauwelijks kansen kreeg.

Na tien minuten spelen is het Onstwedder Boys dat op voorsprong komt. Een corner wordt door Taco Koudstaal tegen de touwen gekopt: 1 - 0. Onstwedder Boys is feller en de betere ploeg en krijgt een aantal mogelijkheden om de score op te voeren. Gerben Meems is twee keer dicht bij een treffer, maar bij rust is het slechts 1 - 0.

Aan het begin van de tweede helft krijgt Rutgert Tipker een grote kans. Oog in oog met de keeper van Middelstum schiet hij echter hoog over. Even later is het wel raak voor de Boys. Een vrije trap van Elmar Bijl wordt door Taco Koudstaal ingekopt. De keeper redt in eerste instantie, maar in de rebound kan Gerben Meems eenvoudig de 2 - 0 binnen tikken. Onstwedder Boys blijft de betere ploeg en Middelstum komt er ook in de tweede helft nauwelijks aan te pas. Halverwege de tweede helft wordt Rutgert Tipker goed vrijgespeeld, hij omspeelt de keeper en maakt eenvoudig het derde doelpunt voor Onstwedder Boys.

In de slotfase kopt Taco Koudstaal net over het doel en ziet invaller Sion Bleeker zijn schot gekeerd door de keeper. Zo blijft het 3 - 0. Door dit resultaat klimt de ploeg van Fokke de Jonge naar de zesde plaats met nu zeventien punten uit elf wedstrijden. De laatste wedstrijd voor de winterstop is komende zaterdag tegen VVS. In Oostwold wordt om 14.30 uur afgetrapt.