• VCO-teams doen goede zaken
29 november 2016

Afgelopen zaterdag speelden zowel Dames 1 als Heren 1 van VCO '72 een thuiswedstrijd in De Bast. Beide teams wisten hun wedstrijd met 4 - 0 te winnen en doen mee om de bovenste plaatsen in hun poule.

Dames 1 trad aan tegen het laaggeklasseerde DOS D1 uit Valthe. Een op het oog gemakkelijke klus, maar in de tweede en derde set gaven de dames uit Valthe prima partij. Bij VCO ontbraken wegens ziekte Miriam Kruiter en Anniek Elzen. De eerste set werd eenvoudig gewonnen door de ploeg uit Onstwedde: 24 - 14. In de tweede set keek de ploeg echter voortdurend tegen een achterstand aan. DOS verdedigde prima en aanvallend kon VCO maar zelden overtuigen. Nadat eerst een setpoint voor DOS was weggewerkt, lukte het de VCO-dames om zelf het eerste setpoint wel te benutten: 26 - 24.

Ook in de derde set speelde DOS goed mee. Aan het einde van de set maakten de VCO-dames het verschil en ook deze set werd gewonnen: 25 - 21. In de vierde set was het verzet van DOS gebroken. Deze set ging met 25 - 14 naar de dames uit Onstwedde. Dames 1 heeft alle acht wedstrijden tot nu toe gewonnen en staat bovenaan in de poule. Komende zaterdag speelt de ploeg in Emmer-Compascuum tegen SSS/E D3.

De heren van VCO '72 speelden ook tegen een ploeg uit de onderste regionen. Set Uppers H3 uit Scheemda promoveerde dit jaar naar de tweede klasse. In de eerste set maakte de ploeg uit Onstwedde het zichzelf onnodig moeilijk. Uiteindelijk ging de winst moeizaam met 28 - 26 naar de VCO-heren. In de volgende sets was het verschil in kwaliteit erg duidelijk. De ploeg uit Scheemda kwam er niet aan te pas en zo werd het via 25 -16, 25 - 18 en 25 - 10 uiteindelijk 4 - 0 voor VCO '72.

De ploeg staat nu op de derde plaats met 25 punten uit zeven wedstrijden. Zaterdag 10 december spelen de VCO-heren in De Bast hun volgende wedstrijd. Tegenstander is dan Sudosa/Desto H7 uit Assen. De wedstrijd begint om 19.00 uur.