• Gelijkspel voor Onstwedder Boys
26 november 2016

Onstwedder Boys is vanmiddag in Groningen tegen Amicitia VMK niet verder gekomen dan een 1 - 1 gelijkspel. Bij rust leidde de ploeg van Fokke de Jonge nog met 1 - 0. Onstwedder Boys staat nu op de achtste plek met veertien punten uit tien wedstrijden.

In de eerste helft had Onstwedder Boys eigenlijk ruim afstand moeten nemen van de veel hoger geklasseerde tegenstander. In de beginfase van de wedstrijd  is het Abel Jan Huiges die uit een corner van Gerben Meems de 1 - 0 binnen kopt. Daarna krijgen de Boys enkele prima kansen om de score uit te breiden. Eerst schiet Rutgert Tipker in kansrijke positie tegen de lat, vervolgens raakt Gerwin de Wijk de paal en is het Abel Jan Huiges die uit een corner net naast kopt.

Na rust komt Amicitia vrij snel op gelijke hoogte. Amicitia speelt in het begin van de tweede helft een stuk feller en scherper. Uit een voorzet weet Robert Koop geheel vrijstaand voor Rein Koudstaal de 1 - 1 binnen te tikken. Onstwedder Boys krijgt in het verloop van de tweede helft weer meer vat op het spel en krijgt ook kansen, maar Jelle de Vries en Elmar Bijl (vrije trap) weten het net niet te vinden. Zo blijft het 1 - 1 in een wedstrijd waar voor Onstwedder Boys meer in had gezeten.

Komende zaterdag is Middelstum de volgende tegenstander. Op De Boskamp begint de laatste thuiswedstrijd van de Boys in dit kalenderjaar om 14.30 uur.