• Onstwedder Boys wint ook van GEO
12 november 2016

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag opnieuw een thuiswedstrijd in winst omgezet. GEO uit Garmerwolde werd met 3 - 1 verslagen. Bij rust leidde de ploeg van Fokke de Jonge met 1 - 0.

In de eerste helft valt er, ondanks de lage temperaturen, veel te beleven voor beide doelen. Er wordt in een hoog tempo gespeeld en beide ploegen krijgen de nodige kansen. Na vijf minuten is Rutgert Tipker namens de Boys al dichtbij een doelpunt. Zijn schot wordt door keeper Oscar Heslinga verwerkt tot corner. Een aanval van Onstwedder Boys over de rechterkant leidt tot een voorzet van Robert de Vries, die Gerwin de Wijk bereikt. Zijn schot gaat naast. Aan de andere kant moet Rein Koudstaal ingrijpen op een inzet van Bart van der Tuuk. In de rebound schiet Alex Sarfo in kansrijke positie naast. Na een kwartier spelen wordt Rutgert Tipker goed vrijgespeeld. Zijn inzet komt tegen de paal. Ook GEO krijgt daarna een aantal mogelijkheden via Sarfo en van der Tuuk, maar ook zij weten het net niet te vinden. Na ruim een half uur spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een voorzet van Taco Koudstaal wordt in eerste instantie weggewerkt door de verdediging van GEO. De bal komt uiteindelijk voor de voeten van Gerwin de Wijk, die vanaf een meter of twintig de bal fraai achter keeper Heslinga in de verre hoek schiet.

Kort na de rust krijgt opnieuw Alex Sarfo een kans. Zijn kopbal is echter niet geplaatst en komt in de handen van Rein Koudstaal terecht. Even later kan Rutgert Tipker alleen op de keeper af gaan, maar Heslinga komt goed uit zijn doel en verwerkt de bal tot corner. Een voorzet van Gerwin de Wijk bereikt opnieuw Tipker, zijn schot belandt dit keer tegen de lat en zo blijft het 1 - 0. Na een kwartier spelen in de tweede helft wordt Harm Jan Wilzing onderuit gehaald in het strafschopgebied door Laurens van der Kamp. Scheidsrechter Boers uit Emmen geeft terecht een strafschop aan de Boys en toont van der Kamp een gele kaart. De strafschop wordt door Sven Jaegers genomen, maar ook deze kans is niet aan Onstwedder Boys besteed. Oscar Heslinga keert de strafschop en zo blijft het spannend. Kort daarop is het wel raak voor de Boys. Een voorzet van Gerben Meems komt bij de geheel vrijstaande Rutgert Tipker, die bij de tweede paal eenvoudig binnen schiet: 2 - 0. Uit een corner van Gerwin de Wijk weet Gerbrand Spaans net niet te scoren en even later schiet Jelle de Vries net naast na een goede pass van Tipker.

Als je zelf de kansen niet benut dan doet de tegenstander het wel en dat gebeurt ook in deze wedstrijd. Sven Jaegers weet een bal niet goed weg te werken, waarna Koudstaal eerst nog redt op een inzet van één van de spelers van GEO. In de rebound kan Bart van der Tuuk de bal binnen tikken: 2 - 1. GEO probeert met nog ruim twintig minuten te gaan meer druk te zetten, maar neemt achterin de nodige risico's, waardoor Onstwedder Boys gevaarlijk blijft in de tegenaanval. Zo krijgen Robert de Vries en Peter Orsel kansen en is het uiteindelijk Jelle de Vries die tien minuten voor het einde van de wedstrijd de 3 - 1 weet te maken, na een goede combinatie met Orsel. Rein Koudstaal verricht in de slotfase nog één goede redding op een kopbal van Sarfo. De goed leidende scheidsrechter uit Emmen trekt niet veel extra tijd bij en zo winnen de Boys voor de tweede keer op rij.

Al met al een verdiende overwinning. Onstwedder Boys heeft nu dertien punten uit negen wedstrijden en staat in de middenmoot. Volgende week zaterdag moeten de Boys in Zeerijp aantreden tegen De Fivel. De wedstrijd begint om 14.30 uur.