• Eindelijk weer winst voor de Boys
5 november 2016

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag met 4 - 0 gewonnen van SGV. Bij rust leidde de ploeg van Fokke de Jonge al met 2 - 0. Het was de eerste overwinning na een serie van drie nederlagen in de competitie.

In de eerste helft gaat het gelijk op. Na een rustig begin is de eerste kans voor Onstwedder Boys, als Ties Bruining alleen voor de keeper komt. Zijn schot wordt echter door keeper Voorma tegen gehouden. Even later schiet Gerwin de Wijk net naast het doel van de ploeg uit Schildwolde. SGV speelt aanvallend en krijgt ook kansen. Jos Hoeksema schiet naast en de beste man van SGV deze middag, Robert Kluppel, weet na een fout in de verdediging van de Boys ook het doel niet te vinden. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en schiet naast. Een knappe solo van Gerbrand Spaans leidt aan de andere kant ook niet tot een doelpunt. Opnieuw redt Voorma in het doel van de ploeg uit Schildwolde. Na zo'n 25 minuten spelen wordt het toch 1 - 0 voor Onstwedder Boys. Robert de Vries krijgt geheel vrijstaand de bal voor de voeten en weet van dichtbij te scoren. Kort daarna schiet Jelte Bos van grote afstand de bal tegen de lat en zo komt Onstwedder Boys opnieuw goed weg. Over en weer zijn er kansen, maar in de afwerking laten de spitsen van beide teams het afweten. Kort voor rust mag Robert de Vries op randje buitenspel van de goed leidende scheidsrechter Warrink doorgaan. Hij omspeelt Voorma en schiet de 2 - 0 binnen.

Kort na rust wordt de wedstrijd door Onstwedder Boys beslist. Een prima voorzet van Jelle de Vries wordt door Ties Bruining bij de eerste paal keurig binnen gekopt: 3 - 0. SGV blijft de aanval zoeken en uit een vrije trap schiet Jos Hoekzema net naast. Even later gaat Robert Kluppel goed door, maar hij stuit op keeper Rein Koudstaal. Een corner voor Onstwedder Boys levert opnieuw een goede mogelijkheid op, maar Jelle de Vries kopt net naast.  Na twintig minuten in de tweede helft zet Rutgert Tipker goed door en tikt de bal beheerst binnen: 4 - 0. Keeper Voorma is opnieuw kansloos. In de slotfase krijgt Jos Hoeksema namens SGV opnieuw een goede mogelijkheid, maar zijn schot belandt tegen de paal.

Een verdiende, maar wel wat geflatteerde overwinning voor de Boys. Positief is dat Nick Wagenaar na een lange blessureperiode in de tweede helft weer twintig minuten mee kon doen. Komende zaterdag is op Sportpark De Boskamp GEO uit Garmerwolde de volgende tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.