• Nederlaag voor Onstwedder Boys
22 oktober 2016

Onstwedder Boys heeft de bekerwedstrijd tegen Musselkanaal verloren. Op Sportpark De Boskamp won Musselkanaal, na een gelijkopgaande wedstrijd, met 1 - 2.

Al na tien minuten spelen komt Musselkanaal op voorsprong. Een schot van Gerwin Schmitz wordt nog van richting veranderd en verdwijnt vervolgens, onhoudbaar voor Rein Koudstaal, in het doel. De eerste kans voor de Boys krijgt even later Rutgert Tipker. Zijn schot gaat net naast. In de slotfase van de eerste helft krijgt Onstwedder Boys een aantal mogelijkheden op rij, maar Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker en Jelle de Vries schieten naast of stuiten op de goed keepende Arjan Scholte Aalbes. Ook een vrije trap van Gerwin de Wijk wordt door Scholte Aalbes onschadelijk gemaakt.

Na rust wordt het al snel 0 - 2 voor Musselkanaal. Robin Gerlach gaat op rechts goed door en schuift de bal naar de helemaal vrijstaande Jordy Oost, die van dichtbij het tweede doelpunt kan maken. Bij Onstwedder Boys komen vervolgens Bert Jan Wilzing en Berjan Scheper in het veld voor Robert de Vries en Gerbrand Spaans. Ties Bruining krijgt een goede kans, maar ook zijn schot wordt tegen gehouden door Scholte Aalbes. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kan Bert Jan Wilzing alleen op het doel van Musselkanaal af gaan. Ook zijn schot wordt door de keeper in eerste instantie tegen gehouden, maar in de rebound weet Jelle de Vries alsnog te scoren: 1 - 2. Musselkanaal blijft gevaarlijk op de counter, terwijl Onstwedder Boys probeert druk te zetten voor het doel van Musselkanaal. Tot kansen leidt dit niet meer, waardoor Musselkanaal verder mag bekeren.

Komende zaterdag staat voor de ploeg van Fokke de Jonge de derby tegen SJS op het programma. In Stadskanaal wordt om 14.30 uur afgetrapt.