• Onstwedder Boys verliest van Poolster
1 oktober 2016

Op Sportpark De Boskamp heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag voor het eerst in de competitie verloren. Tegen Pooslster werd het 1 - 2, nadat het bij rust nog 1 - 1 stond.

Al na drie minuten voetballen komen de gasten uit Spijck op voorsprong. Keeper Wouter Spaans wil de bal achterin naar een van de verdedigers spelen, maar ziet dat de bal wordt onderschept door Kevin Bijlsma, die eenvoudig de 0 - 1 kan binnen tikken. Na een kwartier spelen moet Spaans redding brengen als Bijlsma opnieuw gevaarlijk wordt. Gerben Meems heeft namens Onstwedder Boys de gelijkmaker op de voeten, maar ziet zijn inzet door keeper Simon Dijkman tot corner verwerkt worden. Na een half uur spelen komen de Boys wel op gelijke hoogte. Een voorzet van Gerben Meems wordt teruggelegd en van dichtbij door Jelle de Vries in het doel geschoten: 1 - 1. Even later krijgt Onstwedder Boys opnieuw een goede mogelijkheid als eerst Rutgert Tipker de bal tegen keeper Dijkman aanschiet en vervolgens Jelle de Vries in kansrijke positie naast schiet. Voor rust kan Ties Bruining een vrije trap van Meems net niet goed genoeg raken, waardoor de bal voorlangs gaat. Aan de andere kant krijgt ook Poolster nog een kans, maar Jesse Smit schiet over.

In de tweede helft gaat het lang gelijk op. Over en weer worden veel fouten gemaakt en wordt er slordig gespeeld. Er zijn na rust ook minder kansen voor beide doelen. Na een kwartier spelen wordt een inzet van Gerwin de Wijk door de keeper onschadelijk gemaakt. Een schot van Rutgert Tipker na een corner verdwijnt even later hoog over het doel. De ploeg uit Spijck komt nauwelijks tot kansen, maar de ene mogelijkheid die het krijgt is wel raak. Een snelle counter over de linkerkant wordt door Danny Wiersum uitstekend afgerond: 1 - 2. Onstwedder Boys probeert het nog wel in de slotfase, maar Poolster komt verdedigend niet meer in de problemen.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in Zeerijp tegen De Fivel. De wedstrijd begint om 14.30 uur.