• Terug
  • Nieuws
  • Praat mee over herindeling
20 september 2016

Pekela, Stadskanaal en Veendam gaan een spannende tijd tegemoet. Binnen een half jaar gaan de gemeenteraden een besluit nemen over een mogelijke herindeling.

Ook de inwoners van Onstwedde kunnen 27 september hierover meepraten.

Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen hebben de gemeenteraden eerder dit jaar besloten een onderzoek uit te laten voeren. Dit onderzoek is in juli 2016 van start gegaan. Belangrijk bij dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden er in de drie gemeenten in september en oktober 2016 bijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd.

In gesprek
Tijdens de bijeenkomsten worden de inwoners geïnformeerd over hoe het onderzoek en een mogelijke herindeling in zijn werk gaan. Ze gaan, door te werken met stellingen en stemkastjes, ophalen wat de meningen van de inwoners van de drie gemeenten over dit onderwerp zijn. Het is de bedoeling dat ze van zoveel mogelijk inwoners horen hoe zij denken over de toekomst van de gemeente. Dus ook van de jongere inwoners. Ze gaan daarom apart in gesprek met jongeren op de verschillende scholen in de drie gemeenten. Afsluitend wordt er een Toekomstforum georganiseerd. Voor het Toekomstforum worden honderd inwoners van de gemeenten persoonlijk uitgenodigd.

Heeft u een mening over wel of niet herindelen? Kom naar de inwonersbijeenkomsten en praat mee. In elke gemeente worden twee inwonersbijeenkomsten gehouden. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Maandag 12 september 2016 - Inwonersbijeenkomst gemeente Stadskanaal - MFA Lint, W. Diemerstraat 7, Musselkanaal
Dinsdag 13 september 2016 - Inwonersbijeenkomst gemeente Veendam - Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum, Torenstraat 108, Wildervank
Maandag 19 september 2016 - Inwonersbijeenkomst gemeente Pekela - MFC De Binding, Sportlaan 4, Oude Pekela
Dinsdag 27 september 2016 - Inwonersbijeenkomst gemeente Stadskanaal - MFA Noordstee, Berkenstraat 2b, Stadskanaal
Woensdag 28 september 2016 - Inwonersbijeenkomst gemeente Veendam - Winkler Prins Scholengemeenschap, Raadsgildenlaan 11, Veendam   Maandag 3 oktober 2016 - Inwonersbijeenkomst gemeente Pekela - Dorpshuis De Kiepe, Meidoornlaan 99, Nieuwe Pekela

Na de bijeenkomsten komt er een rapport waarin alle gesprekken, meningen en opinies zijn verwerkt. Het rapport gaat een basis en afwegingskader zijn voor de gemeenteraden bij hun besluitvorming.

Website

Flyer