• Terug
  • Nieuws
  • File naar afslag Davy Crockethoeve
10 september 2016

Bij de afslag naar de Davy Crockethoeve in Onstwedde ontstond vrijdagavond tegen half negen een file door de bezoekers die vrijdagavond naar de Kampvuuravond kwamen.

Ruim 150 mannen waren afgekomen op de uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan en te luisteren naar Henk Stoorvogel. Deze Henk Stoorvogel is een Nederlandse voorganger en oprichter van de Nederlandse afdeling van de organisatie Athletes in Action.
Op negentienjarige leeftijd nam hij deel aan een evangelisatieproject rond de Olympische Spelen in Atlanta (1996) en maakte daarbij kennis met de organisatie Athletes in Action waarna hij in Nederland een tak van die organisatie oprichtte.

Verschillende grote projecten vonden plaats waar honderden christelijke jongeren als sporters aan deelnamen, in Nederland en in het buitenland. De grootste actie was rondom de Olympische Spelen in Athene in 2004. Zevenhonderd sporters reisden voor Athletes in Action af naar Griekenland, om daar door middel van sport het evangelie van Jezus Christus te delen met de lokale bevolking. Sinds september 2005 heeft Theo van den Heuvel de leiding van de organisatie.

Stoorvogel studeerde theologie en communicatiewetenschappen. Hij was van 2004 tot 2006 voorganger van de Vrije Baptistengemeente De Ontmoeting in Veendam en is sinds 2006 pastor gemeenteontwikkeling bij Vrije Evangelisatiegemeente in Zwolle. Hij is een van de organisatoren van de jaarlijkse ‘karakterweekenden’ voor mannen onder de naam De 4e Musketier. Vanuit die organisatie werden de Kampvuuravonden opgericht welke met grote regelmaat en met steeds meer bezoekers worden georganiseerd.

Vrijdagavond sprak Henk Stoorvogel de mannen toe naar aanleiding van een tekst uit het Bijbelboek 1 Korintiërs 9:1-27, waarin wordt opgeroepen tot het volharden in het geloof om de prijs te behalen.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel