• Onstwedder Boys wint van HS '88
10 september 2016

Onstwedder Boys is er in geslaagd om ook de tweede competitiewedstrijd in winst om te zetten. Op een zonovergoten Sportpark De Boskamp werd het 2 - 1 voor de ploeg van Fokke de Jonge. Bij rust stond het 1 -1.

In de eerste helft worden aan beide kanten veel fouten gemaakt. Veel passes komen niet aan en HS '88 is fel in de duels, waardoor de Onstwedder spitsen maar moeilijk bereikt worden. Na een kwartier spelen geeft Harm Jan Wilzing een pass op Rutgert Tipker. Zijn schot wordt door de 17-jarige Lucas Wijma in het doel van HS '88 tot corner verwerkt. HS'88 komt even later gevaarlijk voor het doel van de Boys, waarin dit keer Wouter Spaans staat te keepen. Niels Londeman en Sven Rosevink weten de man meer situatie echter niet uit te buiten, waarbij de inzet van Londeman via een verdediger van Onstwedder Boys net naast gaat.

Na 35 minuten spelen komen de Boys op voorsprong. Een vrije trap van Gerben Meems wordt door Chris Strockmeijer, die helemaal vrij staat, in het doel gekopt. Kort daarna krijgt ook Peter Orsel nog een goede mogelijkheid. Zijn schot wordt gekeerd door keeper Wijma, waarna de rebound via Harm Jan Wilzing net naast gaat. Vlak voor rust wordt het gelijk als de verdediging van Onstwedder Boys weifelend optreedt en Sven Rosevink alleen door kan gaan richting het doel van de Boys. Hij laat Wouter Spaans kansloos en zo wordt er met een 1 - 1 stand gerust.

In de tweede helft is Onstwedder Boys de betere ploeg, maar krijgt weinig kansen. De verdediging van de ploeg uit Hoogezand staat goed en pas na twintig minuten spelen ontstaat er een mogelijkheid voor Rutgert Tipker die diep wordt gestuurd, maar opnieuw op de prima keepende Wijma stuit. Kort daarna gaat een vrije trap van Elmar Bijl net over het doel van HS '88. In de 70e minuut is het wel raak voor de Boys. Peter Orsel schiet vanaf de rand van het strafschopgebied de bal snoeihard binnen, waardoor de Boys opnieuw de leiding nemen. HS '88 probeert in de slotfase nog druk te zetten, maar tot kansen leidt dit niet meer.

Door dit resultaat blijven de Boys bovenaan staan met zes punten uit twee wedstrijden. Komende zaterdag zijn de Boys vrij.