• Derby in Onstwedde eindigt onbeslist
6 oktober 2012

Op sportpark De Boskamp stond zaterdag de derby tussen Onstwedder Boys en Mussel op het programma. Een spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een puntendeling: 1 - 1.

Mussel, met oud FC Groningen speler en RTV Noord verslaggever Martin Drenth in de gelederen, kwam voortvarend uit de startblokken. Doelman Rein Koudstaal moest in het begin gelijk handelend optreden na een goed schot van één van de spitsen van Mussel. Halverwege de eerste helft kwam Onstwedder Boys meer op de helft van Mussel, zonder echte kansen te creëren.

De beste kans in de eerste helft was voor Mussel toen na een handig overstapje van Drent, Rene Folkers rakelings naast schoot. Op slag van rust kwam Onstwedder Boys op voorsprong. Rutgert Tipker werd prima vrijgespeeld en wist doelman Grooten van Mussel eenvoudig te passeren.

In de tweede helft was Onstwedder Boys de betere ploeg. In het eerste kwartier na rust kreeg de ploeg via Peter Orsel en Rudy Akpinar een aantal goede mogelijkheden die echter niet werden benut. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Mussel toch nog op gelijke hoogte. Wim Wubs passeerde drie spelers van Onstwedder Boys en schoot de bal langs Koudstaal. Hoewel Onstwedder Boys nog twee keer dichtbij een treffer was, bleef de 1 - 1 op het scorebord staan.

Door dit resultaat blijft Onstwedder Boys op de vijfde plaats staan met negen punten uit zes wedstrijden.