• Terug
  • Nieuws
  • Waardering voor mantelzorgers
29 augustus 2016

Aanmelding voor de blijk van waardering voor mantelzorgers door de gemeente Stadskanaal 

Mantelzorgers kunnen zich voor dit jaar tot 1 oktober 2016 aanmelden bij Welstad voor de gemeentelijke mantelzorgwaardering.|
Zorgt u intensief en langdurig voor iemand in uw omgeving met chronische ziekte of beperking, dan bent u ook een mantelzorger! Heeft u vorig jaar de gemeentelijke blijk van waardering ontvangen in de vorm van Irischeques en is er niets veranderd in uw mantelzorgsituatie dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

De gemeente stelt vier voorwaarden:

Degene voor wie u mantelzorger bent woont in de gemeente Stadskanaal
U verricht gemiddeld meer dan 8 uur per week mantelzorgtaken
Uw mantelzorgtaken duren langer dan drie maanden
U bent 18 jaar of ouder

Als u aan bovenstaande voorwaarden voldoet kunt u zich aanmelden.
Aanmelden bij voorkeur via de website www.mantelzorgpoort.nl. Hier staat het aanmeldformulier dat ingevuld kan worden. U kunt ook hulp vragen aan één van de buurt (maatschappelijk)werkers van Welstad in uw omgeving.
Als dit niet mogelijk is, kunt u bellen met Welstad op  0599 – 635 999. De telefoniste noteert uw naam, adres en telefoonnummer. U wordt dan teruggebeld door één van de mantelzorgvrijwilligers van Welstad om telefonisch samen het aanmeldformulier in te vullen.
Als uw aanmelding voor de gemeentelijke blijk van waardering is ontvangen, kunnen uw gegevens op juistheid worden gecontroleerd.
Voldoet u aan de voorwaarden dan ontvangt u in november bericht over de uitreiking.