• Terug
  • Nieuws
  • 25 jarig bestaan Gordijnenatelier Anneke
15 augustus 2016

Gordijnenatelier Anneke in Onstwedde viert haar 25 jarig bestaan. Op 1 augustus 1991 is eigenaresse Anneke Beekman vanuit huis begonnen, toen nog in Nieuw Buinen, gestart met haar eigen bedrijfje. Nu, een kwart eeuw verder, kan ze terug kijken op een succesvolle periode.

Voor ze haar eigen bedrijf begon was Anneke werkzaam in diverse andere bedrijven. Vanaf haar veertiende werkte ze in de naai-industrie, eerst bij Groll Kostuumkleding in Ter Apel en daarna bij De Spanjaard in Nieuw-Weerdinge. Omdat deze bedrijven sloten, ging ze aan de slag in een supermarkt. Na zeven jaar stapte ze over naar de zorg, waarin ze elf jaar actief was. Wel maakte ze altijd al gordijnen voor mensen. "Op een gegeven moment zij iemand tegen me: 'Waarom begin je niet voor jezelf?'. Dat heb ik gedaan. Ik begon met twee klanten en dat werden er in de loop der jaren steeds meer" Dat ze een trouwe klantenkring heeft, blijkt wel uit het feit dat de klanten niet alleen uit Onstwedde en directe omgeving komen, maar ook verder weg.

Prioriteit
Inmiddels werkt Gordijnenatelier Anneke voor zowel particulieren als bedrijven. Ze heeft zich in de loop de jaren gespecialiseerd in het (ver) maken van gordijnen, vitrages, vouw- en optrekgordijnen. "Heel af en toe verstel ik ook nog wel eens kleding voor klanten hier uit het dorp, maar de prioriteit ligt toch echt bij gordijnen. Sinds twee jaar heeft ze haar winkel bovendien uitgebreid met een aparte handwerkhoek waar klanten terecht kunnen voor handwerken, breiwerken, haken, patronen, mutsen en advies. Bij opdrachten van winkels geldt: als ze het deze week brengen, krijgen ze het volgende week weer terug". Daarnaast werkt Anneke samen met een groot atelier aan verschillende projecten. "Zo zijn we nu bezig met appartementen en studentenkamers".

Service
Nadat Anneke in 2001 samen met haar man naar Onstwedde verhuisde, werkte ze daar eerst nog vanuit huis aan de Hardingstraat. Zes jaar later werd die werkplek omgeruild voor een nieuw pand aan de Havenstraat, het voormalig onderkomen van de Rabobank. "Omdat het vroeger een bankgebouw was, hebben we hier alle ruimte voor ons atelier. We kunnen al onze machine bij elkaar kwijt, zodat wij snel en professioneel aan de vraag van de klant kunnen voldoen. Bovendien worden alle gordijnen gratis gemaakt en ik kom zelf bij de mensen thuis op te meten. Ook als de gordijnen klaar zijn, komen wij weer langs om ze op te hangen. Dat is gewoon een stukje service naar de klanten". In de loop der jaren is er wel veel veranderd: "De gebruikte stoffen zijn anders, mensen hebben meer wensen en ook op technisch gebied gebeurt er natuurlijk wel eens wat. Maar het werk vind ik altijd nog leuk! En zolang ik dat vind, ga ik door", aldus de 58-jarige Anneke.

Jubileumaanbiedingen
Natuurlijk wil Gordijnenatelier Anneke het 25-jarig bestaan ook graag met haar klanten delen. Daarom zijn er vanaf maandag 15 augustus twee weken lang veel aanbiedingen. "Zo krijgt iedereen 25 procent korting op alle producten. Ook ligt er voor elke klant - zowel jong als oud-  een leuke attentie klaar. "We hopen dat onze klanten ons jubileum met ons mee komen vieren!"

De winkel is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur.

Gordijnenatelier Anneke is gevestigd aan de Havenstraat 23 in Onstwedde.

T (0599) 619595

Fotoreportage

Gordijnenatelier Anneke, sponsor van Onstwedde.info

Bron: Nieuwsbode