• Terug
  • Nieuws
  • Veel animo voor eerste Ride & Run
12 augustus 2016

Veel animo voor eerste editie Ride & Run in Onstwedde

Het gaat goed met de inschrijving voor de eerste editie van de Ride & Run in Onstwedde, die zaterdag 3 september wordt gehouden.

Dat meldt een glunderende Dorien Smith. Zij is woordvoerder van het organisatiecomité. “Op dit moment hebben zich al 34 teams aangemeld voor het evenement dat uniek is in de drie noordelijke provincies. De deelnemers komen uit de wijde regio. Van Nieuw-Amsterdam tot Oldehove. We hopen dat we in de komende weken de grens van vijftig teams gaan overschrijven, dan zijn we meer dan tevreden.”

“Een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 kilometer af in het prachtige natuurgebied Westerwolde”, vervolgt Dorien. “Start en finish zijn bij manege De Driesporen in Onstwedde. De trailers kunnen worden geparkeerd op het evenemententerrein naast de manege. Bij de voorinschrijving moet ook de verwachte eindtijd worden gemeld. De snelste combinaties gaan het eerst van start, zodat teams elkaar zo weinig mogelijk hoeven in te halen. Veel ruimte is er namelijk niet. Elke twee minuten klinkt een startschot. Deelnemers weten van te voren wanneer ze vertrekken. En heel belangrijk: het is de bedoeling dat paard en ruiter en de hardloper samen onder het finishdoek door lopen.”

De vergunningen zijn inmiddels geregeld, evenals de verkeersregelaars en de medewerkers van de EHBO die een oogje in het zeil houden om het festijn in goede banen te leiden. Onderweg zijn ook enkele verzorgingsposten ingericht.

Het bijzondere sportevenement wordt financieel omarmd door het regionale bedrijfsleven. Zo hebben bijvoorbeeld Rabobank Zuid en Oost-Groningen, Huisman Warmtetechniek, Solar Noord en Studio Wauww! een financiële bijdrage toegezegd en ook de plaatselijke Stichting De Munt doet een duit in het zakje.

De kosten bedragen 17,50 euro per team. U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden als team voor Ride & Run? Kijk dan even op de website.

Website manege De Driesporen

Bron/foto: Streekblad

Update 12 augustus: 43 teams zijn inmiddels ingeschreven!