• Terug
  • Nieuws
  • Deze site tijdelijk 'zo goed als plat'
23 juli 2016

De website van Onstwedde.info krijgt 'een nieuwe motor onder de kap', daardoor ligt de website van 1 tot en met 20 augustus 'zo goed als plat'.

De programmatuur 'achter' de website, het zogenaamde CMS (Content management systeem) van Onstwedde.info moet een ingrijpende update hebben. De huidige CMS (Typo3) is niet meer veilig, niet meer stabiel en wordt niet meer ondersteund. De nieuwe software is bovendien gebruiksvriendelijker en ondersteund modernere technieken. Echter de wereld van software ontwikkelingen staat niet stil want in het voorjaar van 2017 staat ons een nieuwe update te wachten maar deze ingreep is minder groot.

Kortom de website krijgt 'een nieuwe motor onder de kap', en dat is een forse ingreep. Tijdens deze werkzaamheden kan er niet worden gewerkt aan de website. Daarom hebben wij nu met onze website maker en beheerder René Fietje uit Mussel afgesproken dat deze update in de vakantie wordt uitgevoerd.

Vanaf maandag 1 augustus tot en met zaterdag 20 augustus kunnen wij daarom alleen maar het hoogst nodige nieuws plaatsen. Verder mogen wij niets aan de site doen want alles wat we doen zal na 20 augustus verloren zijn. Met uitzondering van onze nieuwsmedewerkers heeft iedereen van ons vrijwilligers team daarom 'verplicht' 3 weken vakantie, ook foto's kunnen niet worden geplaatst.

Wat deze ingreep betekent voor onze vrijwilligers die achter de schermen werken in Typo3 weten wij ook niet precies, dat zullen we na 20 augustus moeten ondervinden en hopelijk heeft iedereen het weer snel onder de knie. Het is in ieder geval gebruikersvriendelijker. Onze bezoekers zullen van deze 'nieuwe motor' nauwelijks iets merken.

Het bestuur had eind vorig jaar besloten om een mobiele website te laten maken voor Onstwedde.info. Onlangs zijn we terug gekomen op dit besluit. De huidige website is de basis voor de mobiele versie en inmiddels al weer ruim 4 jaar oud. We onderzoeken nu of het haalbaar is om eerst een nieuwe look van de site te ontwikkelen en daarna de mobiele versie te laten bouwen. Dan kunnen we met zowel de website als de mobiele versie weer een aantal jaren vooruit.

De opzet van de vernieuwde site zal in grote lijnen zo blijven, maar her en der gewijzigd worden en met name de kleuren zullen de website straks een andere look geven. Zodra wij een concept van de vernieuwde site hebben gaan we dit eerst met onze team leden bespreken.

Het volgende hebben wij onder andere in onze gedachten:
- actuele agenda berichten een prominentere plek
- belangrijke activiteiten of vermeldingen nog beter in beeld
- advertentieblokjes van onze sponsoren voorzien van 3 afbeeldingen (i.p.v. nu 1 afbeelding) die rouleren zodat de sponsor nog beter in beeld komt

Tips omtrent een nieuwe look, opmerkingen en ideeën zijn welkom.

Het Bestuur van Stichting Onstwedde.info

E-mail

NB geef ons z.s.m. uw nieuws en agenda punten door dan kunnen wij die nog voor 1 augustus verwerken!