• Terug
  • Nieuws
  • Afscheid beheerderspaar de Bolster
8 juli 2016

Afscheid van beheerderspaar Harry en Ina van de Bolster.

Met ingang van de zomervakantie komt er een belangrijke wijziging in het beheer en de schoonmaak van de Bolster. De welbekende Harry Strockmeijer en Ina Dijk gaan dan beide met pensioen.
Op donderdag 14 juli van 15.00 tot 17.00 uur wordt er voor hen beide en hun families samen met de gebruikers van De Bolster en Welstad collega’s een afscheidsfeestje georganiseerd in De Bolster.

In september start er een nieuwe  Welstad beheerder Jan Moorlag en dan is ook bekend wie de assistent beheerder is geworden. De schoonmaak van De Bolster wordt uitbesteed aan een schoonmaakbedrijf.

Een kort interview met Harry en Ina:
Beiden werken al lange tijd bij Welstad: Harry vanaf 13 augustus 1990 en Ina vanaf 1 november 2005. Harry is hier als beheerder terecht gekomen voor re-integratie na een ongeluk en Ina om wat te doen te hebben toen haar kinderen naar school gingen. Ze is aangenomen door Harry en zijn toenmalige leidinggevende Coen Ronde. Harry had er meteen vertrouwen in dat het met Ina wel goed zou komen en dat is ook gebeurd. Ze raakten binnen korte tijd zo goed op elkaar ingespeeld en hebben aan een half woord van elkaar genoeg, zodat veel mensen van buiten Onstwedde denken dat ze een echtpaar zijn. Daar hebben ze samen lol om en zeggen pas hoe het echt zit als mensen ernaar vragen. Volgens Ina is flexibel zijn en elkaar helpen het geheim om een goed team te zijn.
Ina heeft de schoonmaaktaken en invallen als beheerder steeds gecombineerd met administratieve werkzaamheden voor Welstad in Stadskanaal en dat is haar goed bevallen. Harry komt alleen naar Stadskanaal als het echt nodig is, want hij vergadert niet graag en is het liefst gewoon aan het werk om het bezoekers naar de zin te maken en het gebouw netjes te houden.
Als ze worden gevraagd naar hoogte-en dieptepunten, zijn die er niet veel: Ze zijn gewend zelfstandig te werken en er zijn nooit problemen geweest. Niet met de bezoekers en niet met de vijf leidinggevende die ze in de loop van de jaren hebben meegemaakt. Een absoluut dieptepunt is het onverwacht overlijden van een collega. Dat was nog in de tijd van de Zonnehof. Ina weet nog goed hoe verslagen ze met elkaar aan tafel zaten.
Hoogtepunt is de verhuizing naar De Bolster in 2005. De loopafstanden zijn daar veel langer omdat het gebouw veel groter is. Ina vertelt dat de keukenvloer meteen is ingewijd met een hele pot koffie over de vloer; in alle verhuisgedoe is iemand vergeten de koffiepot onder het apparaat te zetten…..

Het kleine beeldje voor De Bolster heeft ook een eigen verhaal:
Het zou mee verhuizen van de Zonnehof naar de Bolster en bleef nog een tijdje achter voor de toenmalige bewoners. Enige tijd later was het beeldje verdwenen en niemand wist waar naartoe totdat Harry het ontdekte in de binnentuin van het voormalige centraal kantoor van Welstad. Daar waren Harry en Ina het natuurlijk niet mee eens. Harry heeft zelfs samen met een collega overwogen om het in de oudjaarsnacht weer terug te halen naar Onstwedde. Maar om een hoogwerker in te zetten om het beeldje uit de binnentuin te takelen, ging toch wel te ver. Het is uiteindelijk wel gelukt om het beeldje terug te krijgen. U heeft het vast wel gezien in de tuin bij de ingang van De Bolster.
Wat ze gaan missen is het contact met de mensen en elke dag met plezier naar het werk gaan. En volgens Ina ook de laatste nieuwtjes uit het dorp die bezoekers aan je vertellen.
Ze kijken beide tevreden terug op hun werkzaamheden en kijken ook uit naar vrije tijd, die waarschijnlijk zo weer wordt opgevuld, want het blijven wel aanpakkers, die Harry en Ina!

Welstad

Website Welstad