• Terug
  • Nieuws
  • Recordaantal deelnemers Diamanttocht
4 juli 2016

De 3e editie van de Diamanttocht telde afgelopen zaterdag 2 juli, 143 deelnemers!

De organisatie was blij verrast door de grote opkomst. De wandelaars liepen 1 van de 4 afstanden, variërend van 5 tot 20 km en trotseerden de soms zeer modderige ondergrond. Afgezien van een hoosbui rond 8 uur en een bui rond de middag, waren de weergoden de wandelaars de hele dag goed gezind.  

Bij terugkomst  lieten velen positieve geluiden horen over de mooie routes door de prachtige natuur in Westerwolde. Op de routes waren 3 stempelposten ingericht, 2 in de vrije natuur en 1 (voor de 15 en 20 km-route) op het erf van Siersmeedkunstenaar Oosterveld in Veele. Op de stempelposten werden traktaties uitgedeeld die beschikbaar waren gesteld door Slagerij Hemmen en COOP Jan Schut. Dit werd zeer gewaardeerd door de wandelaars en ook door de organisatie die nooit tevergeefs een beroep doet op deze ondernemers.  Ook zijn de vrijwilligers onmisbaar tijdens dit wandelevenement, zoals de EHBO-er, mensen van de stempelposten en de ‘vliegende keep’ die hand- en spandiensten verrichtte.  

Al met al kan de organisatie terugzien op een geslaagde Diamanttocht 2016. U kunt alvast de datum voor de volgende Diamanttocht in 2017 in uw agenda noteren. De tocht vindt altijd plaats op de 1e zaterdag in juli en in 2017 is dat op zaterdag 1 juli.