• Terug
  • Nieuws
  • Toertochten tijdens de oldtimerdag
23 juni 2016

Zaterdag 9 juli vindt de allereerste editie plaats van de Onstwedder Oldtimerdag. Een aantal enthousiaste Onstwedders en liefhebbers van oldtimer tractoren heeft samen met de handelsvereniging het initiatief hiertoe genomen. Tijdens de Oldtimerdag kunnen bezoekers de oldtimers bezichtigen en vinden verschillende toertochten plaats. De tijden van de toertochten vindt u hieronder.

Op en rondom De Woldbrink zijn aan de Dorpsstraat zijn tijdens een groot deel van deze dag legervoertuigen, motoren/bromfietsen, tractoren en auto’s van 25 jaar of ouder opgesteld. Per soort voertuig starten op verschillende momenten toertochten. Hiervoor is een programma opgesteld zodat niet alle voertuigen gelijk vertrokken zijn en er op elk moment iets te bezichtigen valt. Een hapje en drankje zijn verkrijgbaar, de winkels zijn open en de Gasselter Bloaskapel zorgt voor de muzikale omlijsting van het hele gebeuren.

De toertochten zijn als volgt ingepland:

  • 10.00 uur start bromfietsen
  • 10.45 uur start legervoertuigen
  • 11.45 uur aankomst legervoertuigen
  • 12.45 uur start toertocht tractoren
  • 13.00 uur aankomst bromfietsen
  • 13.30 uur start auto's
  • 13.45 uur aankomst tractoren
  • 14.30 uur aankomst auto's


Bent u in het bezit van één of meerdere oldtimers? Dan kunt u deelnemen aan deze deze dag. Het zou leuk zijn als u uw oldtimer(s) tentoon wilt stellen en mee zou willen rijden met de toertocht. Dat laatste is overigens niet verplicht.
Een belangrijke voorwaarde voor deze dag is wel dat de oldtimer door de eigenaar zelf WA verzekert moet zijn. De deelname aan deze dag is gratis.

De Jabbingelaan, Spijcklaan, Besselinglaan en een gedeelte van de Dorpsstraat  zijn vanaf 8.00 uur afgezet om, met hulp van verkeersregelaars, de oldtimers op te stellen. Vanaf 9.00 uur komen de eerste bezoekers. Op De Woldbrink is een stand aanwezig waar de deelnemers zich, na het parkeren van hun oldtimer(s), kunnen melden.

Voor deelnemers die hun oldtimer(s) met een aanhangwagen of ander en transportmateriaal naar Onstwedde vervoeren, is het evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg (bij de manege) beschikbaar voor het laden en lossen en parkeren. Dit om in het dorp parkeergelegenheid voor bezoekers beschikbaar te houden en de veiligheid in het dorp te waarborgen.

Omstreeks 16.00 uur is het einde van eerste Onstwedder Oldtimerdag. Met het oog op de veiligheid van de bezoekers vraagt de organisatie de deelnemers na 16.00 uur weer met uw oldtimer(s) op pad te gaan. 

Voor vragen kunt u via mail terecht bij de organisatie, Aanmelden kan via het aanmeldformulier onder aan deze pagina.

De organisatie rekent op een leuke en geslaagde dag door uw komst als bezoeker of deelnemer aan de eerste Onstwedder Oldtimerdag.

Aanmeldformulier

E-mail

Flyer