• Terug
  • Nieuws
  • Opening uitkijktoren in Wessinghuizen
18 juni 2016

De uitkijktoren waaraan de Lionsclubs uit de regio (“zone”) gedurende de afgelopen 2 ½ jaar hebben gewerkt is af!

Zaterdagmiddag vond de officiële opening plaats en werd tegelijk de toren overgedragen aan Staatsbosbeheer.
De openingswoorden waren van Rienko Wollerich de Zonevoorzitter van de Lionsclubs die de toren overdroeg aan Hein Kuiper van Staatsbosbeheer. Daarna sprak Roos Gardien enkele woorden over de droom van haar overleden echtgenoot, waarna de “laatste hand” aan de toren werd gelegd door een verbinding van een trapleuning vast te zetten.
Hierna onthulde mevrouw Gardien een plaquette die aan de toren is bevestigd.

Peter Gardien had, als zonevoorzitter, in 2013 het initiatief genomen om een uitkijktoren te bouwen. Zo’n bouwproject was niet nieuw voor hem want in 1995 had hij al eens met de clubs uit de regio een groot project uitgevoerd, waarbij er paviljoens waren gebouwd bij een kinderziekenhuis in het Poolse Kiekrz. Door zijn plotselinge overlijden in maart 2013 kon hij de uitkijktoren niet afmaken.

In 2014 hebben de Lionsclubs en Staatsbosbeheer de gezamenlijke realisatie van dit project weer opgepakt. Naast de financiële bijdrage van de Lionsclubs, hebben Boermarke Essen en Aa’s, Staatsbosbeer en de provincie Groningen substantieel bijgedragen om de realisatie van de toren mogelijk te maken.

De bouw van de uitkijktoren heeft ruim een jaar geduurd. Daarvoor had de Onstwedder Gaarv’n de door Staatsbosbeheer geleverde Douglasdennen al tot balken en planken gezaagd op hun antieke bomenzaag.

Nu staat op een terrein van Staatsbosbeheer vlakbij het buurtschap Höfte aan de Mussel A dus een robuuste uitkijktoren. Vanaf de toren heb je een fraai uitzicht op het stroomdal van de Mussel A. Hier heeft Staatsbosbeheer de afgelopen jaren een enorme herinrichting gerealiseerd. Dick Meis tekende voor het ontwerp en Jan Blokzijl leverde de professionele bouwvakkers voor de aanleg van de fundatie en het frame. De afbouw is geheel door Lionsleden in de vrije tijd gedaan.

De Lionsorganisatie is een organisatie van serviceclubs die zich ten doel stelt om zowel lokaal als internationaal de samenleving te dienen.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel