• Terug
  • Nieuws
  • Snel internet voor het buitengebied
18 juni 2016

Al geruime tijd ben ik op zoek naar een oplossing om een snel(lere) internetaansluiting te krijgen, maar dat is niet zo gemakkelijk.

Na diverse providers verzocht te hebben en ontelbare postcode checks gedaan te hebben,  was ik bijna in het stadium beland dat ik het wilde opgeven tot ik een artikel onder ogen kreeg over het buitengebied van Dronten.
Daar kampten de mensen in het buitengebied eveneens met hetzelfde probleem als velen in onze omgeving: traag tot zeer traag Internet.
Een firma, “Greenet” genaamd, heeft een oplossing gevonden door een glasvezelverbinding naar een hoog object, bv een toren, mast of windmolen aan te leggen en d.m.v. een straalverbinding kunnen mensen binnen een straal van 5 km van deze draadloze Internetverbinding met een kleine schotel dit signaal ontvangen en dit resulteert in een Internet verbinding van zo’n 20-30Mbit/sec.

Echter. . . om dit te bewerkstelligen moeten er minstens 50 deelnemers zijn.

Bent u het onderhand ook zo beu dat u geen gebruik kunt maken van een snelle Internetverbinding, dan is dit misschien ook de oplossing voor u.
Als u geïnteresseerd bent kunt u onderstaande link eens lezen en misschien resulteert dit in minimaal 50 aanvragen, wat misschien tot snel internet kan leiden. Op deze site kunt u bij beschikbaarheid op de provincie Groningen klikken. Daar vindt u een link om een vraag bundeling aan te vragen. Lukt het u niet met de aanvraag dan kunt u mij ook altijd mailen.

Website Greenet


Wil Schoonenberg / buitengebied Holte

E-mail Schoonenberg