• Terug
  • Nieuws
  • Nationale titel Christiaan Sterenborg
15 juni 2016

Christiaan Sterenborg (oud-Onstwedder) is in Made – onder de rook van Breda – Nederlands kampioen para-tafeltennis geworden in de klasse vijf.

De 45-jarige inwoner van Stadskanaal was in de poule te sterk voor achtereenvolgens Ivana Maas, Alma van Gils, Bas Rongen en Marion Stehouwer. In de halve finale werd Stephan Scholten met 3-2 aan de zegekar gebonden. In de eindstrijd was de Knoalster met 3-1 te sterk voor Gertjan Bolle (10-12, 11-8, 13-11 en 11-9).
In het dubbelspel werd de derde prijs in de wacht gesleept met zijn partner Bas Rongen.

“Een meer dan succesvolle dag”, blikt Christiaan terug die vandaag – woensdag 15 juni – een demonstratiewedstrijd geeft voor een studentenvereniging in Leiden. “Zoveel wedstrijden spelen was wel pittig. Ik was ook behoorlijk nerveus, dat mag je best weten. Had last van mijn maag. Ik was tweede geplaatst in het enkelspel en dat zorgt wel voor extra druk voor het spelen van de eerste wedstrijd. Maar uiteindelijk heb ik boven verwachting gepresteerd. Ik ben Nederlands kampioen.”

De applicatiebeheerder van Ziggo is sinds 1994 na een ongeluk op vakantie in Spanje door een hoge dwarslaesie gekluisterd aan een rolstoel. Zoals eerder gemeld in uw krant jaagt hij een droom na: hij wil als tafeltennisser deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2020 die plaats vinden in Tokio in Japan.

Bron/foto: Ter Apelercourant