• Hardingstraat winnaar Stratenvolleybal
10 juni 2016

Afgelopen dinsdag en donderdag werd onder ideale weersomstandigheden voor de dertigste keer het Stratenvolleybaltoernooi afgewerkt. Winnaar van deze editie werd, na een spannende finale, het team van de Hardingstraat.

Nadat dinsdagavond de voorrondes waren gespeeld, streden donderdagavond de beste tien teams in twee poules tegen elkaar. Het team van de Hubbelinglaan / Boslaan won al haar wedstrijden en werd eerste in de ene winnaarspoule. Het team van de Huisinghelaan werd tweede en plaatste zich ook voor de halve finale. In de andere poule won de Hardingstraat al haar wedstrijden en eindigde het team van de Luringstraat, de winnaars van 2015, op de tweede plaats.

De halve finale tussen de Hardingstraat en de Huisinghelaan werd met 25 - 16 gewonnen door de Hardingstraat. De andere halve finale verliep een stuk spannender. Uiteindelijk won de Luringstraat met 25 - 23 van de Hubbelinglaan en plaatste zich zo voor de finale.

In de finale leek de Luringstraat lange tijd aan de winnende hand, maar zag de Hardingstraat steeds dichterbij komen. Zo werd het 23 - 23, waarna de Hardingstraat een matchpoint kreeg en dit vervolgens in de volgend rally wist te verzilveren. Eindstand: 25 - 23.

Na afloop kreeg het winnende team een taart en de wisselbeker uitgereikt. De organisatie kan terugkijken op een prima verlopen toernooi.