• Terug
  • Nieuws
  • Eltjo & Sientje Scheper 65 jaar getrouwd
6 juni 2016

Burgemeester Baukje Galama heeft zaterdagmorgen een bezoek gebracht aan Eltjo en Sientje Scheper. Het echtpaar uit Stadskanaal was 65 jaar getrouwd.

Eltjo Scheper is geboren op 15 december 1924 in het buurtschap Holte en Sientje Lutjeboer aanschouwt het levenslicht op 28 februari 1924 in het nabijgelegen Onstwedde. De vonk slaat over op de ijsbaan in Onstwedde. “Ik zag een blozende jonge meid en ik was meteen verliefd”, blikt Eltjo terug. “En we waren nog maar zeventien jaar. Of ik haar na het schaatsen naar huis heb gebracht? Ik denk het wel. Eigenlijk weet ik het wel zeker.”

Mede door de oorlog hebben Eltjo en Sientje tien jaar verkering gehad. Op 4 juni 1951 geven ze elkaar het jawoord. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het gemeentehuis in Stadskanaal. Nederland zucht onder de woningnood en de geliefden vinden tijdelijk onderdak bij de ouders van de bruidegom. Later verhuist het echtpaar naar de woning van de moeder van de bruid. Uiteindelijk krijgen ze in Ter Wupping de beschikking over een plek, waar ze de benen onder de eigen tafel kunnen steken. Daarna hebben ze tientallen jaren in Onstwedde gewoond. Sinds januari wonen ze in de flat Maarsheem bij het woon- en zorgcentrum Maarsheerd in Stadskanaal. Eltjo heeft in de landbouw gewerkt en stond op de loonlijst van Wolfs kunststofmest en granen. Daarna heeft hij 26 jaar de kost verdiend bij Philips. Sientje heeft allerhande schoonmaakwerkzaamheden verricht. Onder meer in een school en bij Wijbrands Mode.

Het briljanten paar heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind. Eltjo en Sientje hebben samen veel gefietst en ze hebben zelfs 25 keer meegedaan aan de Drentse Rijwielvierdaagse. Eltjo heeft altijd eigen groenten geteeld en vond het fijn om kaarten te maken en om te klaverjassen. Sientje heeft in de loop der tijd heel wat sokken gebreid voor de Zonnebloem en nog steeds speelt ze mondharmonica. Om te laten horen dat ze het nog niet verleerd is, geeft ze een mini-concert in de huiskamer.

Bron/foto: Kanaalstreek

Reageren per mail