• Terug
  • Nieuws
  • Schoolvoetbaltoernooi
24 mei 2016

Op woensdag 18 mei werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Onstwedder Boys gehouden. De leerlingen van De Rank uit Onstwedde en De Höchte uit Alteveer speelden deze middag in verschillende teams tegen elkaar. Een mooie samenwerking, vooral omdat het Ubbo Emmius hier ook een bijdrage aanleverde door 12 scheidsrechters te leveren.

Het toernooi kende verschillende poules. 1 poule voetballers groep 3 t/m 5, 1 poule voetballers groep 6 t/m 8 en 1 poule niet voetballers groep 6 t/m 8. Zoals elk jaar was er tijdens het toernooi ook kans op een penaltybokaal. Leerlingen schieten vanaf de stip op een echt groot voetbaldoel, uiteraard met keepers. Net als bij de wedstrijden zijn er 2 categorieën. Er valt voor één leerling van groep 3 t/m groep 5 een bokaal te winnen en ook in de leeftijd van groep 6 t/m 8 is er een penaltybokaal.

Woensdagmiddag om 13.30 begonnen de eerste wedstrijden. Deze vonden plaats op het voetbalveld van de Onstwedder Boys, op sportpark “de Boskamp”. 12 leerlingen uit klas 3 van het Ubbo Emmius waren deze middag aanwezig om de arbitrale beslissingen te nemen.

In de poule van voetballers groep 3 t/m 5 waren er zes teams. Alle teams speelden 1 x tegen elkaar, waarna de poulewinnaar AZ (Thijs, Julian Deiman, Noah Lynn, Rik, Nine, Gina en Benthe) van De Rank de beker in ontvangst mochten nemen na 4 overwinningen en 1 gelijkspel.

In de poule voetballers groep 6 t/m 8 ging de winst deze middag naar FC Groningen ( Arjen, Lars, Mart, David, Richelle en Myrthe) van De Rank die alle 5 wedstrijden in hun poule hadden gewonnen.

In de laatste poule die van niet voetballers groep 6 t/m 8 waren 3 teams die elk 2 keer tegen elkaar speelden. Opnieuw ging er een team van De Ranck met de 1e prijs vandoor. Dit keer was het De Graafschap (Gisbert, Kevin, Emiel, Miren, Tessa, Silke, Larissa en Wendy) die 3 wedstrijden wonnen en 1 wedstrijd gelijk speelden.

Aan het einde van de middag werd er afgesloten met de penaltybokaal onder leiding van “good old” Grietje Huiges. Zij deed dit voor de laatste keer en werd na afloop dan ook bedankt voor haar jarenlange inzet met een bloemetje. In de categorie groep 3 t/m 5 gingen 12 kinderen door na de finale. Gerko Scheper stond hier als keeper op het doel. Rik Wessels van De Hochte en Marijn Huls van De Rank waren de enige 2 leerlingen die scoorden in deze finale, waarna zij een 2e penalty mochten nemen. Rik miste helaas, waardoor Marijn Huls er met de penaltybokaal vandoor ging. In de categorie groep 6 t/m 8 bleven uiteindelijk elf kinderen over voor de finale. Wouter Spaans verdedigde het doel in de categorie. In de 1e ronde scoorden, Roan, Ruben, Wouter, Benjamin en Alisa. Deze vijf leerlingen gingen door naar de 2e ronde waarin Wouter en Alisa opnieuw scoorden en de andere 3 miste. Uiteindelijk miste Alisa haar derde penalty en scoorde Wouter, waardoor Wouter er uiteindelijk vandoor ging met de penaltybokaal.

Wij hopen als organisatie dat iedereen een plezierige middag heeft gehad. We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen om dit toernooi op een goede manier te laten verlopen! Namens Onstwedder Boys, heel erg bedankt!!

Janneke Smit, Sven Jaegers en Elmar Bijl