• Terug
  • Nieuws
  • Nachtvlindernachtexcursie in Ter Wupping
24 mei 2016

Op 3 en 4 juni vindt voor de twaalfde keer de Nationale Nachtvlindernacht plaats

Verspreid over het hele land worden nachtvlinderexcursies gehouden. Overal zijn specialisten aanwezig die meer over nachtvlinders kunnen vertellen en helpen om uit te zoeken welke soorten er rondvliegen. Zo ook bij Ter Wupping. Juni is een leuke tijd om naar nachtvlinders te kijken: er zijn heel veel soorten te verwachten, waaronder spectaculaire pijlstaarten zoals groot en klein avondrood en pauwoogpijlstaart. Ook spinneruilen met vervaarlijk klinkende namen als grote beer en gele tijger, en tandvlinders waaronder snuitvlinder en wapendrager, kunnen worden aangetroffen. 

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht bij Staatsbosbeheer in Ter Wupping.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

Wanneer: 3 en 4 juni (3 juni gericht op kinderen)
Tijd: 21.30 - 0.00 uur
Parkeren: Nabij de brug over het Mussel-Aa-kanaal West, kruising Ter Wuppingerweg en Kolonel Blondeelweg
Vanaf de parkeerplek wordt gezamenlijk naar de nachtvlinderlocaties gelopen. 
Aanmelden bij de boswachterij via telefoon of e-mail 
Kijk voor een overzicht van alle excursiepunten op de website

T (0599) 340420
Aanmelden : E-mail of E-mail

Bron: Westerwolde actueel