• Terug
  • Nieuws
  • Altaflex Fiets + Techniek
10 mei 2016

Bedrijf: Altaflex Fiets + Techniek
Eigenaren: Wybe Pol en Peter Gelling
Gesprekspartner filiaal Onstwedde: John Johannes

Sinds 11 april 2015 heeft Onstwedde weer een heuse fietsenzaak in het dorp. Op die zaterdag opende Altaflex Fiets + Techniek namelijk de deuren in het pand aan de Dorpsstraat waar voorheen Kado&zo en Schoenenhuis Drenth zaten. Nu, ruim een jaar later, zijn we aan het begin van het fietsseizoen op bezoek bij John Johannes, medewerker van Altaflex in Onstwedde.

Wybe Pol en Peter Gelling begonnen in 2010 onder de naam Altaflex in Musselkanaal. John vertelt dat de zaak in eerste instantie veel reparaties aan fietsen deed: "Wybe Pol is een echte fietstechnicus, heel goed in het handenwerk en reparaties. Hij is zelfs 2 jaar achtereenvolgend  de beste fietsenmaker van Nederland geweest. Al snel bleek in die periode dat mensen ook met hun fiets bij de zaak kwamen omdat ze er vanaf wilden en een nieuwe wilden kopen. Zo is toen ook de in- en verkoop van fietsen onderdeel geworden van Altaflex." John vertelt dat zijn verhaal bij Altaflex eind 2012 begon: "Door een uitbreiding zochten Wybe en Peter iemand die ook affiniteit had met (race)fietsen. Het fietsen en sleutelen was voor mij altijd al een hobby. Ik kende Peter al en toevalligerwijs kwam de uitbreiding ter sprake toen ik voor het halen van fietsonderdelen bij ze in de zaak was.  Ik zag het wel zitten om bij Wybe en Peter te werken, zo is het toen begonnen."

John, kleinzoon van oud Onstwedder Tjapko Johannes, legt uit dat hij in het verleden 13 jaar als financieel planner heeft gewerkt, bij onder andere ABN AMRO. "Daar was ik op een gegeven moment echt klaar mee. Toen heb ik het roer flink omgegooid. Ik heb de eerste jaren ervaring opgedaan in de winkel in Musselkanaal en toen lieten Peter en Wybe in 2015 hun oog vallen op een pand aan de Dorpsstraat in Onstwedde.” Binnen zeer korte tijd kreeg de uitbreiding van Altaflex gestalte middels een tweede filiaal gevestigd in Onstwedde. Inmiddels is John dagelijks aanwezig bij Altaflex in Onstwedde. Van dinsdag t/m zaterdag is de fietsenzaak geopend. Gevraagd naar het ondernemerschap zegt John dat doorzettingsvermogen en positiviteit de belangrijkste karaktereigenschappen zijn: "Daarnaast moet je ook bereid zijn van de gebaande paden af te gaan. Een tunnelvisie doet een ondernemer geen goed in mijn ogen."

Altaflex is behalve fietsspecialist ook race en ATB-specialist. Altaflex doet zowel reparatie als verkoop van (stads)fietsen, elektrische fietsen en racefietsen/ATB’s. John licht toe: "We zijn officieel dealer van onder andere Sparta, Pointer en Rih. Van de racefietsen en ATB’s  zijn we regiodealer van Bianchi, Sensa en Haibike. Wij staan voor een goede kwaliteit, service en een passend advies. Behalve de fietsen verkopen we ook veel accessoires, van fietsbrillen tot fietstassen en fietssloten. Er is voor ieder iets wils, zo hebben we bijvoorbeeld ook het merk Popal; een low-budget fiets, waar we ook veel kinderfietsen van hebben." Om het geheel compleet te maken verhuurt Altaflex ook nog een tweetal bussen, iets wat constant doorloopt: "We verhuren een personenbus en een bakwagen met laadklep en richting de toekomst gaan we nog verder uitbreiden qua mobiliteit." John legt uit dat er ook nog een andere reden is waarom mensen in de winkel komen: "Wij zijn een Kiala-punt waar mensen hun bestellingen op kunnen halen of verzenden. We zijn in de regio Westerwolde het enige Kiala-punt, waardoor er ook veel mensen uit andere dorpen bij ons de winkel inlopen." Om de veelzijdigheid van het bedrijf Altaflex nog eens te benadrukken vertelt John dat zijn collega Wybe Pol inmiddels in Stadskanaal en Winschoten de opleiding tot fietsenmaker geeft. Ook aan de toekomst wordt dus hard gewerkt door Altaflex Fiets + Techniek!

Een uitgebreide kennismaking met Altaflex, waar de fietsen inmiddels weer buiten voor de winkel staan. Het fietsseizoen is geopend en de koffie staat klaar! 

Website Altaflex

Reageer