• Boys winnen laatste thuiswedstrijd
7 mei 2016

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op een zonovergoten Sportpark De Boskamp de laatste thuiswedstrijd in winst omgezet. Na een 0 - 0 ruststand werd Westerlee met 2 - 0 geklopt.

In de eerste helft is de eerste mogelijkheid voor Onstwedder Boys als Robert de Vries na een kwartier spelen op rechts goed doorzet en vrij voor de keeper komt, maar de bal uiteindelijk niet meer goed weet te raken. Even later zet Nick Wagenaar een combinatie op met de Vries, maar hij speelt de bal net te ver voor zich uit, waardoor keeper Kamil Dammer van Westerlee de bal eenvoudig op kan rapen. Het eerste wapenfeit van Westerlee komt van Robert Wester. Zijn schot gaat over het doel van Rein Koudstaal.

Na bijna een half uur spelen brengt Dammer opnieuw redding, als hij een hard schot van Chris Strockmeijer tot corner verwerkt. De grootste kans voor Westerlee krijgt Derk Jan Louwes, die diep wordt gestuurd en gevaarlijk voor het doel van de Boys verschijnt. Louwes faalt echter in de afwerking. Voor rust krijgt Gerwin de Wijk nog twee kansen. Eerst brengt Dammer redding namens Westerlee en even later gaat een schot met de buitenkant van de voet net naast het doel.

In de tweede helft is Onstwedder Boys de ploeg met de meeste dreiging. Na een paar minuten spelen schiet Peter Orsel in kansrijke positie over en even later schiet Gerko Scheper uit een voorzet van Nick Wagenaar van dichtbij eveneens over. Na 60 minuten spelen wordt het 1 - 0 voor de Boys. Een voorzet van Peter Orsel wordt door Gerko Scheper in één keer op het doel geschoten en verdwijnt in de rechter beneden hoek. Een paar minuten later is het opnieuw Scheper die scoort, als hij een voorzet van Gerben Meems binnen weet te tikken. Westerlee probeert het wel, maar weet nauwelijks in de buurt van het doel van Onstwedder Boys te komen. De Boys krijgen zelf nog mogelijkheden om de score uit te breiden, maar uiteindelijk blijft het 2 - 0.

Komende zaterdag is de laatste competitiewedstrijd van de Boys. Tegenstander in Schildwolde is dan SGV. De Boys staan momenteel op de zevende plek in de competitie en maken geen kans meer op de nacompetitie.