• Onstwedder Boys verliest uit van GEO
30 april 2016

In Garmerwolde heeft Onstwedder Boys vanmiddag niet zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Tegen de plaatselijke voetbalvereniging GEO (Garmerwolde en omstreken) gingen de oranjehemden met 2-0 onderuit.

De beginfase is nog voor Onstwedder Boys, dat beter speelt. Tot grote kansen leidt het spel echter niet. Pas na een halfuur komt de eerste grote kans tot stand als Gerko Scheper de openingstreffer op zijn schoen heeft. Zijn schot met links wordt knap gered door de doelman van GEO. Uit de tegenaanval is het plotseling aan de andere kant wel raak. De Onstwedder verdediging ziet er bij een hoge bal niet goed uit, waardoor GEO 1-0 maakt. GEO raakt vlak voor de rust de paal nog.

Direct na de rust brengt Gerwin de Wijk de bal in de zestien, waar Rutgert Tipker zijn voet net niet voldoende tegen de bal weet te plaatsen. De bal belandt op de paal. Verder mist Onstwedder Boys de tweede helft de werkelijke stootkracht om de wedstrijd om te draaien.  Na een uur spelen maakt GEO uit een scrimmage de 2-0. Peter Orsel raakt namens Onstwedder Boys de lat nog, maar een goal blijft uit. Het enige succes van de middag werd behaald door de supporters uit Onstwedde, die met de lootjes alle drie de prijzen mee namen naar Onstwedde.

Volgende week speelt Onstwedder Boys om 14.30u een thuiswedstrijd tegen Westerlee.