• Terug
  • Nieuws
  • Degradatie voor VCO-teams
27 april 2016

Dames 1 en Heren 1 van VCO '72 zijn er niet in geslaagd om zich in de eerste klasse te handhaven. De dames eindigden op de voorlaatste plaats, terwijl de heren laatste zijn geworden in hun poule.

Dames 1 heeft in de tweede helft van de competitie wel meer punten gepakt, maar het bleek net niet voldoende om zich in de eerste klasse te handhaven. De laatste twee wedstrijden werden met 3 - 2 gewonnen van Action D1 uit Nieuw Buinen en Oranje Nassau D5 uit Groningen. Oranje Nassau eindigde daardoor op de laatste plaats met 29 punten, de VCO-dames wisten 30 punten te behalen, terwijl Action met 34 punten op de tiende plaats is geƫindigd. Kampioen werd Volco D2 uit Ommen.

De heren van VCO '72 hadden handhaving in de eerste klasse nog in eigen handen. Helaas lukte het afgelopen zaterdag niet tegen Emmen '95 H2 en ging deze wedstrijd kansloos met 0 - 4 verloren. VCO miste de lange Marcel Huisman, die met een enkelblessure niet kon spelen en zag ook Ben Wilzing al vroeg in de wedstrijd uitvallen met eveneens een enkelblessure. De VCO-heren wisten 19 punten te behalen en eindigde daarmee op de elfde en laatste plaats. Side Out H3 uit Slagharen wist hun laatste wedstrijd wel te winnen en eindigde daardoor net boven de VCO-heren. Kampioen werd Olhaco H3 uit Hoogeveen.