• Terug
  • Nieuws
  • Start reconstructie Onstwedderweg
22 april 2016

De Roo wegenbouw uit Emmen start volgende week met de reconstructie van de Onstwedderweg (N974). De komende weken ondervindt al het verkeer van Onstwedde naar Stadskanaal daarvan hinder. Volgens planning zijn de werkzaamheden omstreeks 30 juni afgerond.

De Onstwedderweg was tot en met vorig jaar eigendom van de Provincie Groningen. Nadat de aansluiting op de N366 is weggehaald heeft de provincie de weg in eigendom overgedragen aan de gemeente met een afkoopsom voor achterstallig onderhoud. De gemeente gaat met dat geld nu de weg dus flink aanpakken.

Allereerst worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad. Vanaf maandag 25 april wordt het gedeelte tussen Hardingstraat 38 en Veenhuizen 18a gefreesd en opengebroken en vervolgens in de week van 2 tot en met 6 mei vervangen door een betonverharding. Met een betonverharding wordt voorkomen dat boomwortels direct weer schade aanbrengen aan het fietspad. Tijdens deze werkzaamheden mogen de fietsers over de rijbaan, daarom geldt een snelheidsbeperking  van 50km.
In de week van 9 tot en met 13 mei voert de aannemer een aantal reparaties uit aan het deel van het fietspad dat niet wordt vervangen.

Vervolgens wordt omstreeks 23 mei gestart met de reconstructie van de rijbaan.

Onstwedde.info houdt u op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.