• Terug
  • Nieuws
  • Behoud zwembad nog steeds onzeker
20 april 2016

Vanaf zaterdag 30 april kan weer een verfrissende duik in zwembad ‘t Vlasmeer worden genomen. In opmaat naar de opening van het zwembad staat maandag 25 april een schoonmaakavond op het programma. “Vanaf 18.30 uur wordt alles weer netjes gemaakt”, vertelt Lilian Kruiter. Zij is lid van de werkgroep Behoud Zwembad ‘t Vlasmeer. “We hopen dat veel mensen een handje komen helpen.”

Kan ook volgend jaar nog worden gezwommen in het verouderde zwembad? Die vraag houdt veel inwoners van Onstwedde bezig. De gemeenteraad hakt over enkele maanden de knoop door over de toekomst van de drie openluchtbaden in Onstwedde, Musselkanaal en Stadskanaal-Noord. Wat het college van burgemeester en wethouders betreft zijn alle opties bespreekbaar: van drie zwembaden openhouden tot drie zwembaden sluiten. En alle alternatieve plannen daar tussen is. De gemeenteraad moet uiteindelijk een beslissing nemen over de financiële hete aardappel.

“Het wordt tijd voor duidelijkheid”, benadrukt Lilian. “Het zwembad is na vijftig jaar aan een grondige opknapbeurt toe. Misschien moet zelfs wel een nieuw zwembad worden gebouwd. Zo hebben we bijvoorbeeld geen duikplank en geen glijbaan. Belangrijke investeringen zijn telkens maar weer uitgesteld, omdat het niet zeker is wat er gaat gebeuren. Het onderwerp houdt de inwoners van het dorp wel bezig. De voorziening wordt zeer gewaardeerd. We leven tussen hoop en vrees. Aan de ene kant het gevoel van: het zal toch niet zo zijn dat ons zwembad wordt gesloten en aan de andere kant het gevoel: het kan zo maar gebeuren.”

Bron/foto: Kanaalstreek

Website zwembad 't Vlasmeer