9 april 2016

Vrij zijn doe je nooit alleen, altijd samen en ook voor volgende generaties. Vrijheid geef je door, vrijheid wordt omarmd....

Het is een goede traditie in ons dorp om op 4-mei de dodenherdenking te houden. Samen gedenken we rondom het monument op de brink aan de Hardingstraat met name de gevallenen uit de tweede wereldoorlog en zij die bij vredesmissies en andere oorlogssituaties zijn omgekomen.

Ieder jaar weer zijn er velen, jong en oud die tijdens deze herdenking naar het monument toe komen, een drijfveer voor het 4-mei comité om zorgvuldig en met respect voor elkaar de herdenking te organiseren. Het 4-mei comité nodigt u uit ook dit jaar de herdenking te bezoeken.

De herdenking begint omstreeks 19.40 uur met het luiden van de kerkklokken en het spelen van enkele koralen door muziekvereniging Excelsior uit Wedde. De overdenking wordt dit jaar gehouden door Ds. J. Rozema uit Onstwedde en een gedicht wordt voorgedragen door twee leerlingen van Ubbo Emmius: Caitlin Amels en Judith Baas.
Namens de gemeente Stadskanaal komen wethouder Johan Hamster en raadslid Gert Jan Boels een krans leggen en namens de Onstwedder bevolking wordt een krans gelegd door Jonneke de Roo en Jonine Scheper, beiden leerling van Basisschool De Rank.
Om 20.00 uur volgt na het spelen van de taptoe door Roelf Klap, twee minuten stilte en aansluitend worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen.
Afsluitend aan de herdenking volgt een defilé langs het monument en de gedenkplaat.

De leden van het 4-mei comité zijn:
Frouktje Kiel
Chonda Luring
Adri Timpener
Henk Fissering
Gert Meijer

E-mail