• Terug
  • Nieuws
  • Aannemersbedrijf W. Wubs
25 maart 2016

Op bezoek bij aannemersbedrijf W. Wubs wordt direct duidelijk dat aan de Veenhuizerweg de laatste weken niet alleen hard gewerkt werd op het kantoor en op de bouwlocaties, maar ook bij de werkplaats zelf. Begin januari van dit jaar is namelijk begonnen met een uitbouw van de werkplaats. Met deze uitbouw van 400m2, waar recent het schuine dak op is geplaatst, heeft de werkplaats van aannemersbedrijf W. Wubs inmiddels een grootte van ruim 700m2.

Eigenaren Jan Wubs en Wubbe Migchels vertellen openhartig over het bedrijf dat Wubbe Wubs (vader van Jan) in 1978 startte: "Mijn vader begon toen in een schuur, wat tegenwoordig het kantoor is. Hij begon met onder andere kozijnen en dat soort werk." In 1985 werd de eerste echte werkplaats gebouwd, een oppervlakte van 300m2 vertelt Jan. "Wat was begonnen als een eenmanszaak, was in die tijd inmiddels een bedrijf met vijf medewerkers in dienst. In de jaren '80 waren er ook grotere projecten met de bouw van de Bondsspaarbank (later SNS Bank, nu dokter Schut), Univé (nu Bouwkundig Ontwerpburo Wilzing), de Rabobank (nu Anneke Gordijnen) en de toenmalige dokterspraktijk van dokter Nijboer in de Hardingstraat" herinnert Jan zich. In 2004 stapte Wubbe uit het bedrijf en werden broers Jan en Jacob samen met Wubbe (Migchels) eigenaar. Vanaf 2012 zijn Jan en Wubbe de eigenaren.

"Het loopt prima zo. We hebben een goed, vakkundig vast team van zeven mensen waar we een goede band mee hebben. Het is belangrijk elkaars kwaliteiten te benutten en elkaar aan te vullen op elkaars mindere punten" legt Wubbe uit. Jan en Wubbe vertellen dat het bedrijf in de loop der jaren een no-nonsense imago heeft gecreëerd die zich vooral kenmerkt door heldere afspraken te maken en na te komen. Dat maakt aannemersbedrijf W. Wubs tot een betrouwbare partner. Wubbe: "In de communicatie is vooral het luisteren belangrijk". Jan vult aan: "En dat is hetgeen waar we denk ik nog beter in zijn dan zelf praten. Het begint met een gesprek waarbij we veel luisteren en meedenken met de (eventuele) opdrachtgever." 

Als we het over de doorlopende projecten en opdrachten hebben vertelt Jan dat hij inschat dat vooral de mond-tot-mond reclame het sterkst is: "We krijgen weleens de vraag of willen adverteren in bladen en krantjes, maar ik vraag me af of we daar echt nieuwe opdrachten mee binnen halen. Ik denk het niet, maar dat is lastig te meten." Ook in de crisistijd heeft het aannemersbedrijf het prima kunnen redden, doordat in die periode het dakwerk flink toenam. "Waar toen de nieuwbouw afnam, steeg het dakwerk waar we druk mee waren" licht Jan toe. "Sowieso zien we dat er de laatste jaren steeds meer dak projecten zijn."

Zoals min of meer ook verwacht wordt van een Onstwedder bedrijf dat al ruim 35 jaar actief is in Onstwedde en omstreken, worden er in Onstwedde meerdere verenigingen gesponsord. Wubbe: "Hoofdsponsoring op de shirts doen we ook bij VCO'72 (volleybalvereniging)... bie ons oign team, de recreanten! Haha. Maar we sponsoren meer, behalve sportverenigingen bijvoorbeeld ook de Vakantiespelweek. Vinden we ook belangrijk, het verenigings en dorpsleven ondersteunen." Wat betreft ondernemend Onstwedde zegt Jan dat hij denkt dat met name de krachtenbundeling in de detailhandel makkelijker is dan in de bouw- en aannemerssector: "Wij kunnen ons in de sector bijvoorbeeld extra onderscheiden door een hoge service te bieden, naast de mogelijkheden voor een totaalpakket. We hoeven eigenlijk nooit 'nee' te zeggen." Over de positie van de Onstwedder bedrijven zijn Jan en Wubbe eensgezind: "Lokale bestedingen door de consumenten is het belangrijkste."

En de toekomst? Jan: "Het is niet zo dat we ons als doel hebben gesteld om over een aantal jaren in omvang verdubbeld te zijn of iets dergelijks. Nee, het gaat goed en mooi op dit moment. Binnenkort is trouwens wel onze nieuwe website online." Met een nieuwe website die bijna online is en een recente uitbouw van de werkplaats ziet alles er voor aannemersbedrijf W. Wubs in ieder geval allemaal goed uit!