• Terug
  • Nieuws
  • Nieuw zwemseizoen voor 't Vlasmeer
24 maart 2016

Zal dit het laatste seizoen zijn voor zwembad ’t Vlasmeer?

Het is nog steeds niet duidelijk welke plannen de gemeente Stadskanaal heeft met de openluchtbaden. Deze zomer komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid over de toekomst van de baden.  Maar dit seizoen gaat het bad nog open.
Op zaterdag 30 april om 14.00 uur komt Jos Tipker het zwembad op feestelijke wijze openen! U bent hierbij allemaal van harte welkom. Voor de kinderen zal  Jos op de manier die hij alleen beheerst, een showtje weggeven. Dit zal ongeveer een uur duren.

Voorverkoop
De voorverkoop van de abonnementen is inmiddels gestart meer hierover is te lezen op de flyer die een dezer dagen bij u in de brievenbus valt en ook uitgedeeld wordt op CBS De Rank. De abonnementen zijn het meest voordelig als ze in de maand maart worden gekocht dus stel de aanschaf van een abonnement niet te lang uit en bestel uw abonnement via de website.

Zwemles
Ook wordt er dit jaar weer zwemles gegeven, voor diploma A is er drie keer per week 30 minuten les en voor B en C twee keer per week. Vorig jaar zijn er weer vele diploma’s uitgedeeld of is er een mooie basis gelegd om het diploma te  halen  in het binnenbad. Het grote voordeel van de lessen in het buitenbad is dat er maar liefst drie keer per week gezwommen wordt.  Hierdoor raken kinderen sneller vertrouwd aan het water en ook zullen de kinderen de zwemslagen sneller onder de knie hebben.  De kou van het buitenbad is een mogelijk nadeel maar het kan natuurlijk ook heerlijk weer zijn tijdens de zwemles.

Ochtendzwemmen
Helaas wordt het ochtendzwemmen al jaren niet meer door Optisport aangeboden. De kosten zijn te hoog voor de gemeentelijke vergoeding die er tegenover staat. Maar gelukkig is Bertha Wijbenga ook dit jaar weer bereid om ‘s ochtends toezicht te houden. Ze zal van maandag tot en met donderdag van 7.00 tot 9.30 uur weer vrijwillig aanwezig zijn om toezicht te houden op de ochtendzwemmers. Hiervoor is een abonnement van Optisport wel noodzakelijk en we vragen de zwemmers om een (vrijwillige) bijdrage van € 10 als vergoeding voor de reiskosten van Bertha. Het ochtendzwemmen zal starten na de meivakantie op dinsdag 17 mei. Als het weer de eerste weken van mei heel warm is dan zal het ochtendzwemmen eerder starten.

Word donateur
Gelukkig ontvangen wij als stichting 'Behoud ’t Vlasmeer' jaarlijks vele donaties. Wij gebruiken dit geld om activiteiten te organiseren of materialen voor het zwembad aan te schaffen. Uw gift is dan ook van harte welkom. Wilt u het zwembad steunen, dan kunt u een bedrag overmaken op NL 72 RABO 03807.09.015 t.n.v. 'Behoud  't Vlasmeer' onder vermelding van uw naam, adres en woonplaats.

Als u ons zwembad belangrijk vindt en deze graag wilt behouden voor ons dorp koop dan een abonnement en bezoek ’t Vlasmeer. We hopen op veel mooi weer en gaan op naar een mooi zwemseizoen.

Stichting 'Behoud ’t Vlasmeer'

Bestel hier uw abonnement